USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunanistan 'acil' diye istedi! ABD'den gerilimi tırmandıracak hamle

Yunan Pentapostagma gazetesi, Atina yönetiminin ABD'den 'acil' koduyla yardım talep ettiğini, ABD'nin de ‘USS George H.W. Bush’ uçak gemisini Ege'ye gönderme kararı aldığını yazdı.

Yunanistan 'acil' diye istedi! ABD'den gerilimi tırmandıracak hamle
02-02-2023 15:00
Google News

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim devam ederken, Yunanistan'ı adeta üssü haline getiren ABD'den flaş bir hamle geldi. ABD, sıcak sularda gerilimi arttıracak bir adım attı.

ABD EGE'YE UÇAK GEMİSİ GÖNDERİYOR

Yunanistan'da yayın yapan Pentapostagma gazetesi, Atina'da bulunan askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, ABD'nin Yunanistan'ın 'acil' isteği üzerine Ege'ye uçak gemisi gönderme kararı aldığını açıkladı. Emekli Albay Panagiotis Nastos'un ”ABD neden şimdi USS George W. Bush uçak gemisini Ege'ye gönderiyor?" başlıklı haberinde Türk savaş uçaklarının Ege'deki uçuşlarının artması üzerine Yunanistan'ın alarma geçtiği ve ABD'nin bu kararı aldığı bildirildi.

Haberde, Yunanistan'ın bir süredir sözlü saldırılara maruz kaldığı öne sürülerek, “Türk savaş uçaklarının Ege'de, Münhasır Ekonomik Bölge'de (MEB), sürekli ve çok sayıda ihlaller gerçekleştirdiği dikkat çekilerek, “Adalarımızın üstünde tehlikeli uçuşlar, Hava kuvvetlerimize bağlı savaş uçaklarının silahlı Türk savaş uçaklarıyla çarpışma ihtimali ve Türkiye'nin denizde kriz çıkartma girişimleri, sadece Yunanistan'ı değil, AB'yi, NATO'daki müttefik ülkeleri ve ABD'yi de alarma geçirdi" denildi.

PİRE'DEKİ LİMANA DEMİRLEYECEK

USS George W. Bush uçak gemisi ve beraberindeki gemilerin Şubat ayı başında Ege'ye geleceği ve Pire'deki limana demirleyeceği belirtildi. Yunan basını geminin gönderilme nedeninin, Türkiye'nin olası bir Yunan adasına ve adacığına düzenlenecek operasyonu engelleme amacını taşıdığını ifade ederek "Tabii ki, her şeyden önce Anavatanımızın Ulusal egemenliğinin ve egemenlik haklarının korunmasının, ülkemizin Silahlı Kuvvetleri olan uyanık muhafızları tarafından garanti edildiğini söylemeye gerek yok.” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler