USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunanistan'dan FETÖ'yle mücadele eden Türk belediye başkanına soruşturma

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, FETÖ yapılanmasıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle üst düzey belediye yetkililerini görevden alan Yassıköy (Yasmos) Belediye Başkanı Önder Mümin hakkında soruşturma başlattı.

Yunanistan'dan FETÖ'yle mücadele eden Türk belediye başkanına soruşturma
31-12-2022 14:16
Google News

Amerikan haber ajansı Associated Press'e (AP) konuşan Yunan yetkililer, Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi'nde bulunan Rodop iline bağlı Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin'in, FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle belediye yetkililerini görevden alma ya da başka görevlere atama kararının incelemeye alındığını söyledi.

Önder Mümin

BELEDİYE BAŞKANI MÜMİN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Soruşturma, Yunanistan İçişleri Bakanlığı'nın talebiyle başlatıldı. Yunanistan İçişleri Bakanı Makis Voridis, Yassıköy'de yaşananlar hakkında Doğu Makedonya-Trakya Özerk Yönetimi Genel Sekreteri Ioannis Savvas ile konuştu. Voridis, Başkan Önder Mümin hakkında "yasadışı bir işlem yapılıp yapılmadığının tespiti" ve "gerekli başka işlem yapılmasına" karar verilmesi amacıyla soruşturma başlatılması talebinde bulundu.

Önder Mümin

"İSTİFA EDİN, SORUMLULUK BENDE"

Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin dün bir açıklama yaparak, FETÖ ile bağlantılı olduğunu söylediği üst düzey belediye yetkililerinin istifasını istemiş; bu yetkililerin sorumluluklarını da kendisinin üstleneceğini söylemişti.