Eğitim

13 ülkeden gelen öğrenciler yöresel ürünlerini tanıttı, halk oyunlarını sahneledi

Kastamonu üniversitesi’nde bu yıl 2’incisi gerçekleştirilen bahar şenlikleri, kastamonu’da eğitim-öğretim gören 13 ülkenin öğrencileri tarafından yöresel ürünlerinin tanıtımı ve halk oyunları gösteriyle başladı.

13 ülkeden gelen öğrenciler yöresel ürünlerini tanıttı, halk oyunlarını sahneledi
30-05-2024 18:26

Kastamonu Üniversitesi’nde bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Bahar Şenlikleri, 13 farklı ülkeden üniversite eğitimleri için gelen öğrencilerinin yöresel ürünlerinin tanıttığı ve halk oyunlarını sahnelediği programla başladı.


Kastamonu Üniversitesi’nde bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Bahar Şenlikleri, Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi’nde başladı. Düzenlenen Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Etkinliklerin açılışı, Kastamonu Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyrukları öğrenciler tarafından hazırlanan Kültür Günü etkinliğiyle başladı. 13 farklı ülkeden eğitimleri için Kastamonu’ya gelen üniversite öğrencileri, kültürlerini tanıtan yemekleri ve yöresel ürünleri sahneledi. Öğrencilerin sahnelediği yöreleresel halk oyunlarını ve dansları büyük ilgiyle izlendi. Endonezya, Çad, Somali, Filipinler, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Afganistan, Gine-Bissau, Güneş Afrika, Özbekistan, Azerbaycan ve Kamerun’dan gelen öğrencilerin hazırladıkları yöresel yemeklerin yanı sıra halk oyunları ve dansları, davetlilerden alkış topladı.


3 gün boyunca devam edecek olan Bahar Şenlikleri çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, beraberindeki heyet ile birlikte öğrencilerin hazırladıkları tanıtım stantlarını gezerek bilgiler aldı.


Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Öztürk Akcaoğlu, "Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizle Bahar Şenliklerinde bir araya gelmiştik. Bizler, bu günlerin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin kendi kültürlerinin tanıtımları, kendi kıyafetlerini, kendi danslarını burada sergilemeleri bizim için son derece kıymetli. Üniversitemiz yaklaşık 58 ülkeden 2 binden fazla öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bu öğrencilerimizle bir araya gelmek, öğrencilerimizi tanımak, onların yeme, içme, kıyafet, dans gibi özelliklerini burada görmek hem bizim için hem de diğer öğrencilerimiz için son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER