Teknoloji

200 bin lira ödüllü ZBEÜ Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı başladı

Zonguldak bülent ecevit üniversitesi tarafından bu yıl 9. Kez hayata geçirilen zbeü farabi ar-ge ve inovasyon proje pazarı spor salonunda başladı.

200 bin lira ödüllü ZBEÜ Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı başladı
28-05-2024 14:14

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından bu yıl 9. kez hayata geçirilen ZBEÜ Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı spor salonunda başladı. Projede birinci seçilecek olan projeye 200 bin lira ödül verilecek.


ZBEÜ de bu yıl Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı dokuzuncu kez gerçekleştirildi. Proje pazarının açılış töreni Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu açılış töreninde üniversitenin 100. yıl klibi davetlilere sunuldu.


Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, üniversitenin global ve ulusal konjonktürdeki gelişmelere uyum sağlayarak hem eğitim öğretim hem de araştırma geliştirme alanında önemli projelere imza attığını belirtti.


Doç. Dr. Kesikoğlu, "Global ve ulusal konjonktürdeki gelişmeleri kendisine bir felsefe edinen üniversitemiz bu çerçevede hem eğitim öğretim hem de araştırma geliştirme alanında çok ciddi işlere, projelere imza atmaktadır. İşte o projelerden bir tanesi bugün hayata geçirdiğimiz ve 9. düzenlediğimiz Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı etkinliğimizdir" dedi.


Bu yılki etkinlikte 6 tematik alan bulunduğunu belirten Kesikoğlu, 100. yıl münasebetiyle 100 proje hedefi koyduklarını, ancak 150 proje başvurusu aldıklarını ifade etti. Kesikoğlu, "Bu projeler içerisinde ön değerlendirme sürecini üniversitemizdeki hocalarımızla titizlik içerisinde değerlendirerek 100’ünün bugün finalde yarışmasına karar verdik" şeklinde konuştu.


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı etkinliğinde yaptığı konuşmada, üniversitenin bilimin ve yenilikçiliğin ışığında şehri ve öğrencileri konuşturmaya devam ettiğini belirtti.


Prof. Dr. Özölçer, “Bilimin ve yenilikçiliğin ışığını kendine rehber edinmiş üniversitemiz olarak birçok nitelikli etkinlikle şehrimizi ve öğrencilerimizi konuşturmaya devam ediyoruz. Bu faaliyetlerden biri olarak hem bizler hem de tüm araştırmacılar ve girişimciler için büyük önem arz eden bu etkinliği organize etmenin gurur içerisindeyiz” dedi.


Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen FarabiAr-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı’nın amacının, farklı disiplinlerden pek çok projeyi akademisyenler, sanayiciler ve genç girişimcilerin bir araya geldiği bir ortamda buluşturmak ve güncel sorunlara karşı geliştirilen çözüm önerilerine odaklanmak olduğunu ifade eden Özölçer, “Farabi Ar-Ge İnovasyon Proje Pazarı bilimsel araştırmaların yenilikçi fikirlere sergilendiği ve yeni işbirliklerinin temellerinin atıldığı çok önemli bir platform olma özelliğini sürdürmektedir. Toplumumuza ve insanlığa fayda sağlamak için var gücümüzle çalışmaktayız” şeklinde konuştu.


Özölçer, "Etkinlik kapsamında günümüz teknolojik gelişmelerine ve ihtiyaçlarına paralel olarak 6 tematik alan belirlenmiştir. Bu tematik alanlar; elektronik ve bilişim teknolojileri, enerji ve makine teknolojileri, gıda, tarım ve kimya, çevre teknolojileri, savunma sanayi ve uzay teknolojileri, tıp ve yaşam bilimi uygulamaları, sürdürülebilir kentler ve yaşam olarak sıralanmaktadır. Bu hedef doğrultusunda Ar-Ge faaliyetlerine odaklanarak ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz adına kayda değer projelerin ortaya koyulmasına da çaba göstermekteyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.


Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı da “Zonguldak’ta gerçekten üniversitemizin 100. Yılı, şehrimizin de 100. Yılı ikisinin beraber mutluluğunu paylaşıyoruz. Üniversitemiz bütün Zonguldak’ın gurur kaynağı. Zaman zaman şehrin kısır tartışmalarında kendimizi kaybettiğimiz halde üniversitemizin alanındaki mümtaz çalışmaları böyle etkinlikleriyle bilimin ışıltısından yararlanarak yolumuzu çizmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.


Törende Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun teşekkür konuşması yaptı.


Açılış töreni sponsorlara plaket takdiminin ardından spor salonundaki proje sunumlarının gezilmesiyle devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER