Siyaset

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Kesin Aday Listeleri Açıklandı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılabilecek siyasi partilerin adayları ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, il ve ilçe seçim kurullarınca 3 Mart'ta ilan edildi. Oy pusulaları hazırlanmaya başlandı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Kesin Aday Listeleri Açıklandı
07-03-2024 14:13

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kesin aday listeleri açıklandı. İl ve ilçe seçim kurulları tarafından 3 Mart'ta ilan edilen listelere göre, oy pusulaları basılmaya başlandı. İstanbul'da en uzun oy pusulası 97 santimetre olacakken, en kısa pusula Hakkari'de olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 22 partili ve 27 bağımsız aday olmak üzere toplamda 49 aday yarışacak. Adaylar arasında AK Parti'den Murat Kurum, CHP'den Ekrem İmamoğlu, İyi Parti'den Buğra Kavuncu gibi isimler bulunuyor. Bağımsız adaylar arasında Vedat Taylan Yıldız, Yüksel Özden, Adem Bayraktar gibi isimler yer alıyor. Gaziantep, Malatya, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde de birçok aday seçimlere katılacak.

Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için bağımsız aday bulunmazken, Şırnak'ın Uludere ilçesinde sadece AK Parti'den Cevher Benek aday gösterildi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER