Ekonomi

45 milyon Euro’luk yatırım ihale aşamasına geldi

Düzce belediyesi’nin şehri güvenli içme suyuna kavuşturmak üzere yürüttüğü çalışmalar, devlet su işleri tarafından içme suyu kaynaklarında yatırım sürerken, iller bankası kredisi ile şehir şebekesinin yenilenmesini öngören proje de ihale aşamasına geldi.

45 milyon Euro’luk yatırım ihale aşamasına geldi
26-06-2024 16:58

Düzce Belediyesi’nin şehri güvenli içme suyuna kavuşturmak üzere yürüttüğü çalışmalar, Devlet Su İşleri tarafından içme suyu kaynaklarında yatırım sürerken, İller Bankası kredisi ile şehir şebekesinin yenilenmesini öngören proje de ihale aşamasına geldi.


Düzce’nin 50 yıllık su ihtiyacını garanti altına almak üzere Devlet Su İşleri eliyle yürütülen proje ile şehrin içme suyu kaynaklarını oluşturan Beyköy’deki Uğur ve Bıçkı dereleri üzerinde tesis inşaatları devam ederken, İller Bankası kaynakları ile yürütülecek olan proje de ihale aşamasına geldi.


İçme suyu şebekesinin yenilenmesini ve 30 bin metreküra kapasiteli bir su deposu yapılmasını öngören projenin son durumunu görüşmek üzere Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında, Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, Beltaş Genel Müdürü Üzeyir Yiğit, Fen İşleri ve Su Kanalizasyon Müdürü Fatih Yalçın ile birim personellerinden Taner Yörük ve Aydın Otlu’nun katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, ihale aşamasına gelen 45 milyon Euro’luk yatırım ile ilgili istişarelerde bulunularak, ihaleden sonraki sürece ilişkin planlamalar yapıldı.


Şebekenin yenilenmesi ile birlikte hem kamu zararına neden olan kayıp-kaçak önlenecek ve şebeke tamir masrafları ortadan kalkacak, hem de vatandaşlar güvenli içme suyuna kavuşmuş olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER