Yaşam

5 Haziran Dünya Çevre Günü Niğde’de Kutlandı

Bu yıl ‘ hepimizin bir dünyası var’ teması ile 1-7 haziran tarihleri arasında kutlanan çevre haftası niğde’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü Niğde’de Kutlandı
05-06-2024 12:55

Bu yıl "Hepimizin Bir Dünyası Var" teması ile 1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre Haftası Niğde’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda Çevre Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikte resim çalıştayı yapıldı, okullar tarafından sıfır atık ve çevre konulu projeler sergilendi.


Sıfır atık ve çevre bilincine ilişkin çeşitli animasyon ve pankart gösterileri ve defilenin gerçekleştirildiği programda konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik herkesin çevreye karşı duyarlı olması gerektiğini ifade etti.


Vali Çelik; “Dünya ve ülkemiz çevre sorunları ile uğraşıyor bunun ana nedenlerden bir tanesi ise çevreye karşı duyarsız olmamız. Bu konuda ilimize de güzel çalışmalar var bu anlamda üniversitemizi ve belediyemizi tebrik ediyorum. Hepimizin bir dünyası, yaşadığı bir gezegen var. Doğaya, çevreye verdiğiniz her zararın nihayetinde bize geri dönüşü oluyor. Bu anlamda çevremizi temizletmemiz gerçekten çok önemli. Çevremizi temiz tutmak zorundayız" dedi.


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise belediye olarak çevre ve sıfır atık konularında yapılan çalışmalardan söz etti. Belediye Başkanı Emrah Özdemir Niğde Belediyesi’ne ait tesislerde atıkların ekonomiye yeniden kazandırıldığına da vurgu yaparak, “Gelecek nesillere daha temiz, daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından İlkokul ve Ortaokullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması, Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması ile en fazla atık toplayan okullar ve öğrencilere ödülleri verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER