Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep’te 2,5 milyondan fazla sayıda insan yaşıyor. Eğitim konusunda kentte yaşanan okul, derslik ve öğretmen sorununun çözümü için çalışmalar devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kente sağlanan bütçe 4 milyar TL oldu…
EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
Bakanlığın sağladığı bütçe ile kentte çok sayıda okul ve derslik yapımı için Gaziantep Valiliği, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri kolları sıvadı. Belediyeler tarafından yapılan yer tahsisleri ile okullar hızlı bir şekilde yükselirken, Gaziantep Valiliği koordinesinde, 100. Yılda 100 Hayırsever Kampanyası düzenlendi.
132 EĞİTİM TESİSİ KAZANDIRILDI
Kentte yaşayan hayırseverler, yeni okulların inşası için katkı sunarken, kampanya kapsamında 132 yeni eğitim tesisi inşası da sürüyor. Gaziantep Valiliği kampanyanın başarıya ulaşmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 100.Yıl Dönümü dolayısıyla yeni bir kampanya başlattı. Cumhuriyetin 100.Yılında 100 Hayırsever olarak güncellenen yeni kampanya ile kente 100 yeni eğitim tesisi kazandırılması hedefleniyor.
6 BİN DERSLİK İNŞA EDİLDİ
Kentte eğitim tesislerinin yapımı konusunda büyük bir çaba gösteren Gaziantep Valisi Davut Gül, son 5 yılda 6 bin derslik inşa edildiğini açıklamıştı. Vali Gül’ün bu açıklamalarının ardından gözler kentte tekli eğitime geçişe çevrildi.
TEKLİ EĞİTİM İÇİN HEDEF 2023!
2023 yılında tamamen tekli eğitime geçişin hedeflendiği kentte 629 bin 243 öğrenci bin 395 eğitim kurumunda eğitim görüyor. Kentin kimi noktalarında tekli eğitim uygulanırken, önemli bir kısmında ise halen iki devreli eğitim uygulanıyor. Aileler ise çocukların tek devreli eğitim sistemi ile okullarına devam etmesi konusunda hemfikir.