Dünya

73 yaşındaki gezgin İtalya'dan Çin'e yürüyecek

italyan gezgin Cammorata yürüyerek Çin'e gitmeyi planlıyor. Türkiye'de çok misafirperver insanlarla tanıştığını söyleyen gezgin burada en sevdiği yiyeceğin ise balık ekmek olduğunu söyledi.

73 yaşındaki gezgin İtalya'dan Çin'e yürüyecek
27-03-2023 13:53

Dünyaca ünlü İtalyan gezgin Marco Polo’nun izinden yürüyerek Çin’e ulaşmayı hedefleyen İtalyan gezgin Vienna Cammorata, seyahatinin ilk bölümünde gittiği Türkiye’de gördüğü misafirperverlikten etkilendiğini, seyahatinin ikinci ayağı için hazır olduğunu söyledi.

İtalya'dan Çin'e yürüyerek ulaşmayı planlayan 73 yaşındaki İtalyan gezgin Cammorata, seyahatinin ilk kısmını, bu sırada ziyaret ettiği Türkiye’ye dair izlenimlerini ve seyahatinin bir sonraki bölümünü  değerlendirdi.

TÜRKİYE NAPOLİ'YE BENZİYOR

Turuna 26 Nisan 2022'de gezisine ilham kaynağı olan ünlü gezgin Marco Polo'nun kenti Venedik'ten başladığını anlatan Cammorata, "Seyahatimin ilk bölümü Gürcistan da dahil 8 ay sürdü. Önce Slovenya ve Hırvatistan'ı geçtim sonra Sırbistan, Bulgaristan ve Türkiye'ye geldim." dedi.

Cammorata, Türkiye'yi çok sevdiği Napoli kentine benzettiğini belirterek "Burada şunu söylemeliyim ki Türkiye'ye gelir gelmez Napoli’ye benzettim ve 'Napoli gibi' dedim. Tabii bunu kötü anlamda söylemiyorum, aksine Napoli'yi çok seviyorum. Türkiye'de Napoli havası edindim. Harika, büyüleyici bir yer." diye konuştu.

Yürüyerek katettiği ülkelerdeki arkeolojik kalıntıları da ziyaret eden Cammorata, "Türkiye'deki gezime İzmir ve çevresinden başladım. Önemli arkeolojik bir merkez olan Efes'i ziyaret ettim, oradan Pamukkale'ye geçtim. Kapadokya'ya da gittim. Benim niyetim aslında Türkiye'nin orta kesimlerine gitmek değildi ama Ankara'ya gitmek hedeflerim arasındaydı. Çünkü orada Anıtkabir'i, Atatürk'ün mozolesini ziyaret etmek istedim ve yaptım. Elektronik kayıt defterini de imzaladım." ifadelerini kullandı.

"TÜRKLER ÇOK MİSAFİRPERVER"

Gezisinin Türkiye ayağında karşılaştığı ilginç bir an ya da tecrübesi olup olmadığı sorusu üzerine Cammorata, şunları söyledi:

"Türkiye'deyken herhangi bir zorlukla karşılaşmadım. Beni gördükleri anda ya da ben bir şey sorduğumda, bana ilk olarak 'kahve mi çay mı' diye soruyorlardı. Seçim yapmak zorunda olduğum bir durumdu. Bir defasında da yönümü kaybedip sorduğumda iki kişi tartışıyordu yaklaştım onlara ve yolu sordum. Bana 'Sen önce otur. Ne istiyorsun? Kahve mi, çay mı? Sonra biz seni gideceğin yere götürürüz' dediler. Türkler çok misafirperverdi."

BALIK EKMEK EN BEĞENDİĞİM YİYECEK OLDU

Türkiye'de yediği şeyler arasında en çok neyi beğendiği sorusuna da İtalyan gezgin, "Balık ekmek. Yediğim ilk şeylerden biriydi. Harikaydı." yanıtını verdi.
Vienna Cammorata, seyahatinin ilk kısmında sadece Gürcistan'da dil sıkıntısı sebebiyle tam anlaşamadığı anların olduğunu ama yine de iyi gittiğini anlattı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
IIS 10.0 Detailed Error - 403.501 - Forbidden

HTTP Error 403.501 - Forbidden

You do not have permission to view this directory or page.

Most likely causes:

  • This is a generic 403 error and means the authenticated user is not authorized to view the page.

Things you can try:

  • Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.

Detailed Error Information:

Module   IIS Web Core
Notification   Unknown
Handler   ASPClassic
Error Code   0x00000000
Requested URL   https://api.haberpanelim.com:443/haberler_mobil.asp?domain=https://www.kenthaber27.com&t=1735452006
Physical Path   C:\Inetpub\vhosts\api.haberpanelim.com\httpdocs\haberler_mobil.asp
Logon Method   Not yet determined
Logon User   Not yet determined

More Information:

This generic 403 error means that the authenticated user is not authorized to use the requested resource. A substatus code in the IIS log files should indicate the reason for the 403 error. If a substatus code does not exist, use the steps above to gather more information about the source of the error.

View more information »

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER