Gündem

80-90 derecede zorlu mesai

Türkiye’de sıcakların birden gelmesiyle ekmek yapan ustaların sıcakta zorlu mesaileri devam ediyor. Fırın ustalarının 80-90 derecelik sıcakta çalışmalarının çözümünü ise buz küpüyle buldu.

80-90 derecede zorlu mesai
24-06-2024 02:47
24-06-2024 02:49
ADANA

Adana'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı 40 derece ölçülürken park ve araç termometreleri ise 50 dereceye dayandı. Yüzde 90 nemle birlikte hissedilen sıcaklık daha da artarken fırın başında çalışan ustalar ise odun ateşinde 80-90 derecede çalışıyor.

BUZ KÜPÜYLE SERİNLİYORLAR

Saat başı ekmek pişiren ustalar geri kalan molalarda ise buz küpleriyle soğuttukları suyu kafalarından aşağı dökerek serinliyor. Bazı anlarda ise ustalar buz küplerine sarılıp serinlemeye çalışıyor.

"SOĞUK SU OLMAZSA BİZ ÇATLARIZ"

Fırıncı Salih Gülağacı, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Adanalıların ekmeği sevdiğini ve ekmekleri insanlara ulaştırmak için çabaladıklarını belirtti. Gülağacı, "Esnaflarımıza yardımcı olalım. Zor şartlarda çalışıyoruz hava sıcak. Buzla serinliyoruz. Soğuk su olmazsa gerçekten yanıyoruz. Fırının önü 80 dereceyi buluyor. Soğuk su olmazsa biz çatlarız, dayanamayız" ifadelerini kullandı.

"ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORUZ"

Fırıncı Cuma Har ise zor şartlarda çalıştıklarını anlatarak, "Zor şartlarda çalışıyoruz ama Rabbim yardım ediyor. Fırının önü 80 dereceyi buluyor zor ama yapacak bir şey yok. Bu mesleği 35 senedir yapıyorum. Başkalarına zor gelebilir ama bize artık zor gelmiyor, alıştık" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER