Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Viyana'da Temaslarda Bulundu

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Avusturya ziyareti kapsamında İsrail ve Orta Doğu ile ilgili önemli konuları ele aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Viyana'da Temaslarda Bulundu
15-03-2024 23:33

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Avusturya'daki temasları sırasında Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile bir araya geldi.

Yapılan ortak basın toplantısında Blinken, İsrail'de yaşanan çatışmaların Lübnan'a veya bölgeye yayılmasını önlemek için çaba harcadıklarını ve Gazze'deki zarar gören sivillerin korunması için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, İsrail ile yapılan görüşmelerde rehinelerin geri alınması ve insani yardımın artırılması konularını ele aldıklarını dile getirdi.

Blinken, ayrıca Avrupa Birliği'nin genişlemesine ilişkin konuları da değerlendirdiklerini ve Bosna Hersek'in AB üyeliği sürecinde destekleyeceklerini vurguladı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg ise İsrail'in Refah'taki sivillere yönelik inandırıcı bir plan sunmadan yapacağı saldırıların felaketle sonuçlanacağı uyarısında bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ayrıca Viyana'da BM Uyuşturucu Maddeler Komisyonu'nda sentetik uyuşturucuların zararları üzerine konuşma yaptı.

Blinken'in Viyana ziyareti, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için atılan adımlar ve uluslararası iş birliği açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER