Dünya

ABD Güçleri, Kızıldeniz'deki Husi Saldırılarına Karşı Savunma Saldırıları Düzenledi

ABD'nin Kızıldeniz'deki Husi saldırılarına karşı yaptığı savunma saldırıları hakkında detaylı bilgiler.

ABD Güçleri, Kızıldeniz'deki Husi Saldırılarına Karşı Savunma Saldırıları Düzenledi
27-02-2024 11:18

ABD'nin merkez komutanlığı (CENTCOM), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Sana yerel saatiyle dün 16. 45-23.

45 saatleri arasında Kızıldeniz'de 3 insansız yüzey aracı (USV), 2 gemi savar güdümlü füze ve 1 tek yönlü insansız hava aracını (UAV) hedef alan "savunma saldırıları" düzenlediğini belirtti.

Açıklamada, bu saldırıların bölgedeki ticari gemilere ve ABD donanmasına ait gemilere yönelik "yakın tehdit" oluşturduğu vurgulandı ve amacının gemi yolculuğu özgürlüğünü korumak ve uluslararası sularda güvenliği artırmak olduğu ifade edildi.

Husilerin, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyma ve saldırılar düzenleme eylemlerinin ardından ABD güçleri, Yemen'den atılan füzeleri ve dronları def etti. Fakat bu durum, birçok gemicilik şirketinin Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almasına neden oldu. ABD'nin girişimiyle oluşturulan çok uluslu "Refah Muhafızı Operasyonu" ise Husi güçlerine karşı deniz güvenliğini sağlamak için harekete geçti.

ABD helikopterleri tarafından ateş altına alınan Husi sürat tekneleri ve ABD gemisinin hedef alınmasıyla gerilim artarken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarını sonlandırma çağrısı yaptı. Kızıldeniz, Avrupa ile Asya arasındaki en önemli ticaret rotalarından biri olan Süveyş Kanalı üzerinden işlenen küresel ticaretin %12'sini taşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER