العربية

ABD ve Almanya'dan Sinvar için alçak açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock tarafından yapılan ortak açıklamada, “Sinvar, Gazze'de ateşkesin sağlanmasına engel oldu. Onun ölümü çatışmayı sona erdirecek bir ivme kazandırabilir” ifadeleri kullanıldı.

ABD ve Almanya'dan Sinvar için alçak açıklama!
18-10-2024 23:43

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından yapılan ortak açıklamada, “Sinwar, Gazze'de ateşkesin sağlanmasına engel oldu. Onun ölümü çatışmayı sona erdirecek bir ivme kazandırabilir” denildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

Gazze Şeridi’nde tutulan esirlerin serbest bırakılması vurgulanan açıklamada, “Aynı zamanda Gazze'deki ihtiyaç sahibi sivillere insani yardım ulaştırılmalıdır. Almanya ve ABD, ortaklarıyla birlikte bu yolda hiçbir çabadan kaçınmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

“SİNVAR’IN ÖLÜMÜ SAVAŞA SON VERMEK İÇİN DÖNÜM NOKTASI”

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Sinwar’ın Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanmasının önündeki en büyük engel olduğunu iddia ederek, “Savaşa bir son vermenin kritik önem taşıdığına inanıyoruz, inanmaya da devam ediyoruz. Sinwar'ın ölümünün bu sonuca ulaşmak için bir dönüm noktası oluşturabileceğine inanıyoruz” dedi.

Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmelerinin devam etmediğini kaydeden Kirby, "Keşke bugün size Doha'da ekipleri yeniden bir araya getirdiğimizi ve yeni bir başlangıç yaptığımızı söyleyebilseydim. Şu anda bulunduğumuz nokta bu değil” ifadelerini kullandı.

“HEM GAZZE'DE HEM DE LÜBNAN'DA TARAFLARIN BUNDAN FAYDALANMASINI UMUYORUZ”

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise Sinwar’ın ölümünün hem Gazze hem de Lübnan'da yön değişikliği için bir fırsat olduğunu savundu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Hamas teslim olmadığı ve tüm esirleri serbest bırakmadığı sürece Gazze Şeridi'nde saldırmaya devam edeceğine dair sözüne ilişkin Austin, “Olayların nasıl gelişeceğini göreceğiz” açıklamasını yaptı. Austin, “Ancak yön değişikliği için fırsatlar olduğu açık ve hem Gazze'de hem de Lübnan'da tarafların bundan faydalanmasını umuyoruz” şeklinde konuştu. ABD’li Bakan, Orta Doğu'daki ABD Kuvvetlerinin İsrail'in savunmasını desteklemeye hazır olduğunu vurguladı.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER