Gündem

Adana’da şemsiye bu sefer sıcaktan korudu

şemsiye ile sıcaktan korunmaya çalıştığını belirten medine uğurpakkan, "şapka takamadığım için şemsiye almak zorunda kaldım. Adana'nın sıcağında yaşamak çok zor. Allah sıcağın altında çalışanlara yardım etsin. şemsiyeyi bu sefer güneşte kullanayım da kafama güneş geçmesin diye yanıma aldım. çalışıyorum, mecbur olmasam dışarıya hiç çıkmam, bir an önce kendimi eve atmak istiyorum" dedi.

Adana’da şemsiye bu sefer sıcaktan korudu
07-06-2024 10:45

Sıcaklığın tüm zamanların rekor seviyesine ulaştığı Adana’da vatandaşlar sıcaktan şemsiye ile korunmaya çalıştı. Çocuklar ise sulama kanallarına akın etti.


Kavurucu sıcakların etkisi altına aldığı Adana’da tüm zamanların en sıcak Haziran ayı yaşanıyor. Sıcaktan korunmaya yönelik çeşitli önlemlerin alınmaya başladığı kentte vatandaşların şemsiye ile dolaşmaya başladıkları görüldü. Sıcaktan bunalan çocuklar ise sulama kanallarına akın etti. Motokurye olarak tüm gün güneş altında motor sürdüğünü belirten bir vatandaş ise serinlemek için şapkasını buzluğa koyduğunu ifade etti. Bir elinde su bir elinde şemsiye ile dışarıya çıktı


Şemsiye ile sıcaktan korunmaya çalıştığını belirten Medine Uğurpakkan, "Şapka takamadığım için şemsiye almak zorunda kaldım. Adana’nın sıcağında yaşamak çok zor. Allah sıcağın altında çalışanlara yardım etsin. Şemsiyeyi bu sefer güneşte kullanayım da kafama güneş geçmesin diye yanıma aldım. Çalışıyorum, mecbur olmasam dışarıya hiç çıkmam, bir an önce kendimi eve atmak istiyorum" dedi.


Çocuklar ile birlikte sulama kanalında suya girerek serinleyen Burhan Çimen de, "Öyle bir sıcak var ki Adana cehennem gibi yanıyor. Şu an Adana bir 40-50 derece vardır. Çocuklar havuza para veremiyorlar, ben de onları getirdim. Serinlemek için buraya geliyoruz" şeklinde konuştu.


Kanalda yüzen çocuklardan Yılmaz Musa Tekin, "Adana çok sıcak abi, yanıyoruz. Gelip yüzüyoruz, burada serinliyoruz" derken, günde 12 saat güneş altında motokuryelik yaptığını belirten Apo Ceylan ise, "Günde 50 defa gelerek ayaklarımızı kanala sokuyoruz serinlemek için. Gözlük kullanıyorum, şapkamı buzluğa koyuyorum. Bütün önlemleri alıyoruz ama boş, fayda etmiyor. Klimalı bir motor almam lazım kendime" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER