Eğitim

Afyonkarahisar’da İklim Turnesi etkinliği

Afyonkarahisar’da iklim turnesi etkinliği

Afyonkarahisar’da İklim Turnesi etkinliği
10-06-2024 14:42

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Harun Reşit Han, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu Gönüllüleri tarafından Çevre Haftası dolayısıyla Şuhut Çakırözü köyünde gerçekleştirilen "İklim Turnesi" etkinliğine katıldı.


İklim Turnesi sabah erken saatlerde spor etkinliği ile başladı. Ardından Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İklim Elçisi ve Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Aymaz, çocuklara çevre bilinci ve sıfır atık konularında bilgi verdi. Çocuk oyunlarının da oynandığı etkinliklerde öğrenciler köy sakinlerinin tansiyon ölçümlerini yaparak sağlıklı yaşam ile iklim değişikliğine dair bilgiler verdi. Etkinlikte Şuhut İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan diş fırçası ve diş macunu seti de çocuklara hediye edildi.


Vali Yardımcısı Han, ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini öğrencilerle birlikte gezerek onlara bilgiler verdi. Şuhut Keşkek Evi’nde öğrencilere Coğrafi İşaret Tescilli meşhur yöresel lezzet keşkek ikram eden Kaymakam Han, Şuhut ilçesinin turizm değerleri hakkında da öğrencilere bilgiler verdi.


Çevre Haftası çerçevesinde ’Hepimizin Bir Dünyası Var’ anlayışıyla böyle bir erkinlik düzenlediklerini söyleyen AFSÜ İklim Elçisi Mehmet Ali Aymaz, bu konuda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Kendilerine destek veren Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Han’a teşekkür eden Aymaz, destekleriyle tüm öğrencilerin moral bulduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER