Yaşam

Ağa takılan caretta carettaya anne şefkatiyle kurtarma

Antalya’da nehirde balık avlayan bir balıkçının fark ettiği ağa dolanan caretta carettayı arama kurtarma ekipleri kurtardı. Kurtarma esnasında ekipteki kadın personelin, "tamam bebeğim, tamam sakin ol" sözleri ile caretta carettayı sakinleştirdiği görüldü.

Ağa takılan caretta carettaya anne şefkatiyle kurtarma
10-06-2024 13:02

Antalya’da nehirde balık avlayan bir balıkçının fark ettiği ağa dolanan caretta carettayı arama kurtarma ekipleri kurtardı. Kurtarma esnasında ekipteki kadın personelin, "Tamam bebeğim, tamam sakin ol" sözleri ile caretta carettayı sakinleştirdiği görüldü.


Olay, geçtiğimiz gün saat 14.00 sıralarında Aksu ilçesinin Kundu Mahallesi’nde bulunan Aksu Nehri’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, balık avlamak için nehre gelen bir balıkçı, ağa takılan caretta carettayı görmesi üzerine durumu Doğa Koruma Milli Parklar Av Koruma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye, PARS Arama Kurtarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Av Koruma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışmalarının ardından ağa takılan caretta caretta, dalgıç yardımıyla kurtarılarak bulunduğu noktadan kıyıya getirildi. "Tamam bebeğim"


Takıldığı ağ kesilirken kurtarma ekibinden bir kadının "Tamam bebeğim, tamam sakin ol" sözleri ile carettayı sakinleştirmeye çalıştığı görüldü. Caretta caretta takıldığı ağdan kurtarılarak, veteriner hekim kontrolünün ardından tekrar yaşam alanına bırakıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER