Yaşam

Ahpanos Vadisi, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırlarına dahil edildi

Tunceli’de statülü korunan alanların tespitine yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda ahpanos vadisi'nin, munzur vadisi milli parkı sınırlarına dahil edilerek parkın genişletilmesi ve revize edilmesi çalışması başlatıldı

Ahpanos Vadisi, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırlarına dahil edildi
30-05-2024 15:35

Tunceli’de statülü korunan alanların tespitine yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda Ahpanos Vadisi’nin, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırlarına dahil edilerek parkın genişletilmesi ve revize edilmesi çalışması başlatıldı.


Tunceli Valiliği’nden yapılan çalışmada, “İlimizde huzur sükun ortamının sağlanması ile birlikte Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’nun talimatları doğrultusunda Tunceli’nin doğal kaynakları, biyolojik çeşitliliği, endemik türlerin yoğunluğu, yaban hayatının zenginliği yüksek bölgelerinde yapılan çalışmalar sonucunda önemli kararlar alınmıştır. Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon, çeşitli bölgelerde statülü korunan alanların tespitine yönelik çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalar sonucunda, Ahpanos Vadisi’nin taşıdığı kaynak değerleri ve biyolojik çeşitliliği ile Munzur Vadisi Milli Parkı ile benzer özellikler taşıması ve bu parkın devamı niteliğinde olması nedeniyle, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırlarına dahil edilerek parkın genişletilmesi ve revize edilmesi çalışması başlatılmıştır. Ayrıca, Tunceli Merkez İlçe sınırlarında bulunan Kutudere Vadisi Bölgesi’nin sahip olduğu kaynak değerler bakımından özel bir öneme sahip olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, Kutudere Vadisi’nin Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak Tarım ve Orman Bakanlığına teklif edilmesine karar verilmiştir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER