Siyaset

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Okul Bahçelerinde Kapalı Otoparklar Yapacak

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, okul bahçelerine kapalı otoparklar yapacaklarını açıkladı. Bu otoparklar, okuldaki velilerin ve mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Okul Bahçelerinde Kapalı Otoparklar Yapacak
22-02-2024 02:23

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, okul bahçelerinde kapalı otoparklar yapacaklarını duyurdu. Bu otoparklar, hem okuldaki velilerin hem de mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanacak. Üstü yeşil alan olarak düzenlenecek bahçe altında ise kapalı otopark olacak. Kurum, Bahçelievler'de düzenlenen Okul Aile Birlikleri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, "Okul bahçelerine kapalı otoparklar yapacağız. Bu otoparklar okuldaki veli ve aynı zamanda mahalledeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek. Üstü bir mahalle bahçesi, millet bahçesi gibi gençlerin, çocukların oynayacağı yeşil alan olurken, altında da kapalı otopark olacak” şeklinde konuştu.

Kurum, ayrıca İstanbul'da depremlere hazır bir şehir hedeflediklerini ve tüm okulları "Dirençli İstanbul" hedefiyle depremlere ve afetlere hazır hale getireceklerini de belirtti.

İstanbul'un ulaşım sorununa da değinen Kurum, ulaşımı kolaylaştırmak adına metro hattını genişleteceklerini ve trafik çilesini çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, öğretmenlere ve öğrencilere daha yaşanabilir bir İstanbul sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Okul bahçelerine yapılacak kapalı otoparklar projesiyle birlikte hem çocukların güvenli bir şekilde oynayabilecekleri alanlar oluşturulacak hem de çevredeki otopark sorununa çözüm getirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER