Siyaset

AK Partili Yayman'dan Bahçeli'nin tarihi çıkışına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Son dakika haberi: AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AK Partili Yayman'dan Bahçeli'nin tarihi çıkışına ilişkin dikkat çeken açıklama!
27-10-2024 13:37

SON DAKİKA HABERİ: AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları cevapladı. 

Hüseyin Yayman'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde; 

DEPREMDEN SONRA HATAY'IN SON DURUMU

Yerküre üzerindeki en büyük depremdi. 25 bin kişi Hatay'da deprem şehidi oldu. 6 Şubat ikinci yıl dönümü yaklaşıyor. Yaraları sarıyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlarımıza Cumhur İttifakımıza şükranlarımı sunuyoruz. Çünkü Hatay yeniden ayağa kalkıyor. Gönül isterdi ki hiç bu deprem olmasın. Yeniden bu şehirde umudun yükselmesi için Cumhurbaşkanımız çok büyük bir ihya ve inşa dönemi başlattı. 50 bin konut yapıldı ve teslim edildi. Hatay'da 140 bin kişi hak sahibine ev vereceğiz. Yıl sonuna kadar bütün ihaleleri yapacağız geri kalanları. 

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman canlı yayında konuştu.

Bizim milletimizin çok üstün özellikler var. Anadolu irfanı değdiğimiz kavrama yürekten inanmışız. Biz de o hissiyatın bir paydaşıyız. Narin cinayeti gibi olaylar milletimizin yüzde 10'unu bile temsil etmez. 'Bana bir şey olmaz' anlayışı yanlıştır. Bu anlayış depremde de işledi. Depreme dirençli yapılar inşa etmedik. Dere yatağına yerleşim yeri yaptık. Bu çok büyük bir ihmaldir. Artık 21. yüzyılda bunlar Türkiye'ye yakışmamaktadır. İstanbul'daki deprem için uyanık olmamız lazım. 

Deprem ihmale gelmez. Fay hattının üzerinde evler olmaz. Bu meseleyi siyaset üstü bir mesele olarak ele almamız lazım.