Eğitim

Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Akademik bilim, sanat ve spor ödülleri sahiplerini buldu

Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri sahiplerini buldu
31-05-2024 09:15

EBYÜ’de, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından düzenlenen “2023-2024 Akademik Yılı Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri” töreni gerçekleştirildi.


Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Kemah Belediye Başkanı Cevdet Bayram, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Sadık Ağca, Erzincan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ERSİAD) Başkanı Saim Bahadır, üniversite yönetimi, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler, çok sayıda öğrenci ve davetliler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan EKEV Başkanı Sadık Ağca, konuşmasında EKEV’in çalışmalarından bahsetti. Vakfın 31 yaşında olduğunu belirten Ağca, kuruluşundan bu yana vakfın 69 bin öğrenciye burs verdiğini söyledi. Burs alanların içinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencilerinin sayısının 20 bin olduğunu belirten Ağca, EKEV’den burs alan öğrencilere de seslendi. Ağca, ”Gelecekte EKEV’i hatırlayın ve birer öğrenci de siz okutun” dedi. Erzincan’a kültür ve eğitim alanındaki desteklerinin devam edeceğini belirten Başkan Ağca, akademik bilimsel yayınlar ile ödül alan tüm akademisyenleri de tebrik etti.


Rektör Prof. Dr. Akın Levent de konuşmasında EKEV’in üniversitemize büyük katkıları olduğunu vurgulayarak bunlardan birinin de başarılı bilim adamlarını teşvik etmek ve genç bilim adamları ve sanatçılar yetiştirmek için düzenlenen Akademi Bilim ve Sanat Ödül Töreni olduğunu kaydetti. Rektör Levent, “Biz Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak bir dünya üniversitesi olma hedefine yürürken, nitelikli bireyler yetiştirme ekseninde EKEV’i bir paydaşımız olarak görüyor ve bu paydaşlığı çok önemsiyoruz” dedi. Rektör Levent, EKEV tarafından verilen 69 bin bursun da Türkiye’de açık ara birinci sırada olduğunu söyledi. Binali Yıldırım, EKEV Başkanı Sadık Ağca, EKEV yöneticileri, ERSİAD başkanı ve üyelerine de teşekkür eden Rektör Levent, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin genç üniversiteler arasındaki sıralamasına da değindi. Rektör Levent, “Genç üniversiteler içerisinde 28.sırada olmak ve kurumsal akreditasyonda 76 üniversite arasından 11. sırada olmak çok önemli” dedi ve üniversitemizin başarısında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Konuşmaların ardından dereceye giren akademisyenlere ödülleri takdim edildi.


Temel Bilimler Alanı birincilik ödülünü Doç. Dr. Sayın Cüneyt Türkeş, İkincilik ödülünü Doç. Dr. Burçin Türkmenoğlu aldı. Sosyal Bilimler Alanı birincilik ödülünü Doç. Dr. Müge Manga ikincilik ödülünü Doç. Dr. Ersin Korkmaz aldı. Sağlık Bilimleri Alanı birincilik ödülünü Doç. Dr. Papatya Karakurt aldı. Eğitim Bilimleri Alanı birincilik ödülünü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Çakmak Gürel, ikincilik ödülünü Prof. Dr. Fethi Kayalar, üçüncülük ödülünü ise Prof. Dr. Yener Özen aldı. Mühendislik-Mimarlık Alanı birincilik ödülünü Dr. Öğr. Üyesi Okan Mert Katipoğlu, ikincilik ödülünü Doç. Dr. Filiz Yangılar, üçüncülük ödülünü Dr. Öğretim Üyesi Metin Sarıgöl aldı.


Spor Bilimleri Alanı birincilik ödülünü Dr. Öğretim Üyesi Sibel Tetik Dündar, ikincilik ödülünü Doç. Dr. Duygu Sevinç Yılmaz üçüncülük ödülünü ise Dr. Öğr. Üyesi Fatma Tokat aldı. Jüri Özel ödülünü Prof. Dr. Halis Süleyman ve Dr. Öğr. Üyesi Vael Hajahmad aldı. Güzel Sanatlar alanında birincilik ödülünü ise Doç. Ayla Birinci aldı.


Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER