Yaşam

Aksaray’ın Uluırmak’ı temizleniyor

Aksaray’ın şehir simgesi olan uluırmak belediye tarafından temizleniyor. Akıntı yoluyla gelen atık ve balçıklar temizlenerek hem kötü görüntü hem de çevrede oluşabilecek kötü kokunun da önüne geçiliyor.

Aksaray’ın Uluırmak’ı temizleniyor
29-05-2024 13:08

Aksaray’ın şehir simgesi olan Uluırmak belediye tarafından temizleniyor. Akıntı yoluyla gelen atık ve balçıklar temizlenerek hem kötü görüntü hem de çevrede oluşabilecek kötü kokunun da önüne geçiliyor.


Şehrin tam ortasından geçen ve Karasu mevkiine kadar uzanan oldukça uzun bir alanı kapsayan Uluırmak kanalında temizlik çalışmaları Aksaray Belediyesi ekiplerince rutin olarak yapılıyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları doğrultusunda kanal içerisinde sabahın erken saatlerinde başlayan temizlik çalışması iş makinaları ile günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Uluırmak içerisinde ve şehir genelinde yürütülen temizlik çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer, temiz ve nezih bir Aksaray için şehrin her noktasının belirli periyotlarda temizlendiğini belirtti. Başkan Dinçer, “Çevre temizliği toplumun sağlığını etkileyen önemli bir faktördür. Bu nedenle çevremizi temiz tutmamız ve korumamız gerekiyor. Biz şehrimizi tüm caddeleriyle sokaklarıyla toplu kullanım alanları ile evimiz gibi görüyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne evde temizlik çalışmalarından konteyner, çim çit kaplamalarına, dezenfektan işlemlerinden cami temizliğine kadar her alanda temiz ve nezih bir şehir için çalışıyoruz. Şehrimizin simgelerinden biri olan Uluırmak içerisinde başlattığımız temizlik çalışmalarıyla hem çirkin görüntünün hem de muhtemel oluşacak kötü kokunun önüne geçmiş olacağız. Yağışlar ve bilinçsizce atılan çöplerin etkisi ile kirlenen Uluırmak’ta belediye olarak belirli periyotlarda temizlik çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da bize destek vermesi için duyarlı olmasını istirham ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER