Son yıllarda tüm dünyada artan hacmine paralel şekilde büyüyen Payam Lojistik, sahip olduğu araçların yanı sıra, sözleşmeli tedarikçi altyapısı ile yurt içi taşıma ve dağıtım hizmetlerinde müşterilerin ihtiyaçlarına göre tüm taşıma modellerini sağlıyor.
Payam Lojistik şirket olarak politika ve değerleri doğrultusunda toplumsal sosyal sorumlulukla ilgili olarak öncelikli çocuk olmak üzere eğitim, sağlık, engelliler, çevre koruma, doğal kaynakların tüketimi ve hayvan hakları konularına odaklanmakla beraber, kültür ve sanata da destekler veriyor. Payam Lojistik çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarını bir arada ele aldığı sürdürülebilirlik kavramını iş süreçlerinin temel taşı olarak görmektedir. Etik değerleri ile öne çıkan bir kurum olan Payam Lojistik ve ailesi, önümüzdeki dönem stratejik planı hazırlanırken ve yatırımlarında sürdürülebilirlik prensiplerini benimsiyor.
MÜŞTERİYİ MEMNUN EDEN HİZMET
Kurumsal sevkiyatları için geniş filosu ile en uygun aracı, en iyi fiyatla tek tık uzağınızdayız sloganı ile hareket eden Payam Lojistik, nihai üründen hammaddeye dökme yükten sıvı ürünlere ve hassas taşımaya kadar geniş bir spekturumda gerek kendi filosu ve gerekse spot araç portföyü ile müşterilerini mutlu eden taşımacılık çözümleri üretiyor. Tüm Türkiye'de müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek, esnek çalışma imkanı sunabilmek, hızlı ve anlık bilgi paylaşımını sağlayabilmek amacıyla 2008 yılında Kocaeli/Gebze'de irtibat ofisini hayata geçiren Payam Lojistik, eş zamanlı olarak İstanbul/Tuzla’da da 3000 metrekare açık 500 metrekare kapalı alan üzerine depo kuruluşunu sağlayarak, faaliyetlerine Payam Lojistik Petrol San. ve Tic. Ltd. Şti. markası ile hız kesmeden devam etmektedir.
GAZİANTEP TİCARET ODASINA TAZE KAN
Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde sadece çalışan, yalnız müşteri ve hissedarların değil, toplumun beklentilerini de dikkate almayı temel değerler arasına koyan Payam Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı li Payam toplumla iş birliğini kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı ve sektörü ileriye taşıma yönündeki faaliyetleri kapsamında sektör derneklerinde aktif yer alırken, son yapılan seçimlerde Gaziantep Ticaret Odası meclis üyesi oldu.
AİLE MESLEĞİMİZİ SEVEREK İCRA EDİYORUZ
Payam Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Payam, ailesinin meslek hayatına başladığı günden bu yana yapılan çalışmaları Memo News dergisine anlattı. Ali Payam, şirketin çalışmalarının şimdilik yurtiçi olarak devam ettiğini ve genelde yurtiçi taşımacılık yaptıklarını söyledi. Organize Sanayi Bölgelerine hitap ettiklerini dile getiren Payam,’’Lojistik işi bizim aslında aile mesleğimizdir. Babam yıllar önce kamyon şoförü olarak sektöre ilk adımını atıyor. Uzun yıllara dayanan tecrübemiz ile lojistik sektöründe önemli işlere imza atıyoruz. 2013 yılında Payam Lojistik kuruldu ve 9 yıldan bu yana büyüyerek yolumuza devam ettik.
İstanbul, İzmir, Bursa üzerinden çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Aile şirketi olduğumuz için 2 kardeşim İstanbul’da işlerimizin takibini yapıyor. Çalışmalarımız şimdilik yurtiçi olarak devam etmektedir. Biz yurtiçi taşımacılık yaptığımız için genelde Organize Sanayi Bölgelerine hitap ediyoruz. Paletli taşıma ile günlük üretimi 100 bin ton olan firmalarımızın üretimlerini alıyoruz ve dağıtımlarına başlıyoruz. Güvenli taşıma aslında müşteriden başlar. Ürünü gönderecek olan müşterilerimizin güvenli ambalajı güvenilir taşımanın ilk kuralıdır. Paletli taşıma yaptığımız için her bir Tır içerisine 32 paleti yükleyip gönderiyoruz. Ürünlerin üzerine kesinlikle zarar görmemesi için herhangi başka bir yük atmıyoruz. Kırılacak ürünlerde cam ve mobilya gibi müşteri onu ayrıca belirtir onunla ilgili de ayrıca tedbirler alarak güvenli bir şekilde taşımasını gerçekleştiririz ‘’dedi.
GAZİANTEP’TE 10 BİN METREKARE ALANDA DEPO KURMAYI PLANLIYORUZ
Ali Payam, şirket olarak hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, Gaziantep’e önemli hizmetler vermek istediklerini kaydetti.
Öncelikli hedeflerinin yurt içi lojistik anlamında büyümek olduğunu ve Gaziantep’te 10 bin metrekare alanda depo kurmak olduğunu anlatan Payam,’’Bizim hedeflerimiz öncelikle yurt içerisinde daha da büyüyerek, faaliyet gösterdiğimiz İzmir ve Bursa’da dağıtım şubeleri oluşturmak. Şu anda çalıştığımız araç sayılarımızı arttırıp Gaziantep’te 10 bin metrekare alanda depo kurarak yurt içerisinde büyümeyi düşünüyoruz.
Gaziantep’imizin bilindiği üzere üretim öncesi ve üretim sonrası depolama ihtiyaçları var. Bu anlamda hizmet veren lojistik şirketi sayısı da oldukça azdır. Bu hizmeti lojistik firmaları veremediği için sanayiciler depolama yapmaya başladılar. Lojistik depolama arazileri oldukça maliyetli. Maliyet yüksek olunca lojistik firmalarının bu yapacak durumu olmayınca sanayiciler bunu yapmaya başladılar. İnşallah önümüzdeki yıl böyle bir yatırımımız olacak.İmalat öncesi ve sonrası tüm firmalarımızın depolama ihtiyaçlarını karşılamak için yatırım yapacağız. Depolama konusunu örneklerle anlatacak olursam. Diyelim ki Avrupa’dan ya da İstanbul’dan Gaziantep’e sürekli ürün satan firmalar var. Bunların ürünlerini getirip depolarımızda bekleteceğiz. Gaziantep ve bölgedeki müşterilerin siparişi oldukça depodan sevkiyatlarını yapacağız. Bu depolarda gıda, ham madde, üretilmiş ürün, her anlamda ürünleri depolayıp sevkiyatlarını depodan yapacağız’’ifadelerinde bulundu.
İŞİMİZDE İDDİALIYIZ
Ali Payam, alanlarında firma olarak iddialı olduklarının altını çizdi. Payam, sektöre global olarak bakıldığı zaman dünyada hızlı büyüyen 10 sektörden birisi olduğunu söyledi. Payam Lojistik olarak günlük 500 ton ürün taşıdıklarını aktaran Ali Payam,’’Gaziantep’te 800’ün üzerinde nakliye firması var. Tam anlamıyla hizmet veren ve işini hakkıyla yapan ancak 50 firma çıkar.
Biz Payam lojistik olarak yaptığımız işte iddialıyız. Güzel hizmet vererek günlük ortalama 500 ton ürün taşıyoruz. Lojistik sektörüne global olarak baktığımız zaman dünyada hızlı büyüyen ilk 10 sektör arasında yer alıyoruz. Pandemi döneminde tüm sektörler dururken, bizim sektörümüzün işleri arttı. Pandemiye rağmen filo ve çalışan sayımızı ikiye katladık. İlerleyen dönemlerde de bu sektörün önünün açık olduğunu görüyoruz’’şeklinde konuştu.
SIKINTILARIN FARKINDAYIZ, PROJELERİMİZ HAZIR
Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi de olan Ali Payam, sektörün her anlamda sorunlarının farkında olduklarını söyledi.
Sorunların çözümü noktasında birçok çalışmaları olduğunu dile getiren Ali Payam, projeleri arasında Gaziantep’i heyecanlandıran bir lojistik köyü projesinin de olduğunu vurguladı. Ali Payam, ‘’Sektörümüzün sorunlarının farkında olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelikle nakliyecilerimizin ofis sorunları var. Toplu ve düzenli bir alanlarının olmadığını biliyoruz. Ambarcıların yerleri dağınık ve küçük bu alanın onlar için yeterli olmadığının farkındayız. 20 yıl önce kamyon için yapılmış ancak şu anda Tır giriş çıkışlarında ciddi problemler oluşuyor.
Lojistik firmalarının lojistik köye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Fiyatlar çok yüksek olduğu için depo yapamıyorlar. Gaziantep’in bu lojistik köyü projesi için firma olarak elimizi taşın altına koyacağız. Bu proje hayata geçtikten sonra firmaların taleplerine göre yer vereceğiz. O alanda etrafını çevirerek depo ihtiyacı olan depo olarak kullanacak. Park ihtiyacı olan park olarak kullanılırken, araç bakımları için ayrıca bir alan yapılacak. Firmalar o alana idari binalarını yapacaklar. Hepsi bir arada olacak. Araç kiralama şirketlerinin yine şehrin içerisinde bir bölgede bulunuyorlar. Onlarında oradan çıkmaları gerekiyor artık. Havaalanı yolu üzerinde veya otogar bölgesinde onlara da güzel bir site yapılması gerekiyor. Gaziantep’in ayrıca muayene istasyonu ihtiyacı var. 15 günden önce randevu alınmıyor. Bunlarla ilgili gerekli adımları atacağız. Ambarcılar çarşı merkezinde çok fazla yük dağıtıyorlar. Orada park alanları sıkıntısı var. Şehrin içerisinde bu gibi sıkıntılardan dolayı ürün teslimi sırasında ciddi trafik problemi oluşuyor. Belediyeler ile görüşerek bu konuda da gerekli adımları atarak, şehrin işlek bölgelerinde yük indirmek için küçük cepler yapılması için adımlar atacağız.
Gaziantep Ticaret Odasına girmemizin en büyük sebebi sektörümüzün sorunlarına çözüm bulmaktır. Uzun yıllar bakıldığında çözülmeyen birçok problem olduğunu görüyoruz. Şükürler olsun ki sektörümüz de bizleri destekledi ve seçimi de kazandık. Bundan sonra yapılacakları sektörümüz görecektir. Biz bir de var olan sistemi değiştirerek, her sektörden bir temsilci ile bu yola çıktık. Projelerimizi açıkladık ve yapabileceğimize inandıkları için sektörümüzde bizleri destekledi.
Projelerimizin başında lojistik köyü projesi var. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi’nde tırlar için park alanlarının çoğaltılmasına yönelik çalışmalar ve görüşmeler yapıyoruz. Bu park alanları içerisinde lavabo, banyo, ve restoran gibi sosyal alanlarda olacak ve tır sürücüleri rahat edecek. Gümrük garajının kapasitesi yetersiz. Gümrük sahasının genişletilmesi ve farklı bir yere taşınması için çalışmalar yapacağız. Sektörün aktörleri ile ortak akaryakıt istasyonu projemiz de var. Bu konuda da sektördeki çalışanlara indirimli akaryakıt almaları için adımlar atacağız’’diye konuştu.
İŞ BİRLİKLERİNE AÇIĞIZ
Ali Payam, firma olarak iş birliğine açık olduklarını ve uluslararası anlamda gelebilecek teklifleri değerlendireceklerini belirterek,’’Biz firma olarak şimdiye kadar yurtiçi çalıştık. Yurt içinde olduğumuz için yatırım ve çalışmalarımızı da bu yönlü olarak değerlendireceğiz. İlerleyen süreçler de uluslararası bir teklif gelirse yatırım yapabiliriz. İş birliğine açık bir firmayız. Türkiye ve sanayisi büyürken bizim de firma olarak buna paralel olarak büyümemiz gerekiyor. 5 yıl sonra inşallah 100 araçla işini yaptığımız firmaların fabrika kurduğu alanlarda konumlanarak çalışmayı planlıyoruz’’ifadelerine yer verdi.
TOBB’A SÜRPRİZ ZİYARET
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim ve Meclis Kurulları, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bir ziyaret gerçekleştirdi. TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu da pandemi döneminde Gaziantep sanayisinin ne kadar önemli işler yaptığından bahsetti. Gerek maske üretimi gerekse kumaş üretimindeki başarılı çalışmalarıyla kent ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ifade etti.