Siyaset

Ali Şahin, AND Parlamentosu Türk Grubu Üyeleriyle Birlikte TİKA Bogota Ofisi’ni Ziyaret Etti

AND Parlamentosu Türk Grubu üyesi Ali Şahin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) Kolombiya - Bogota Program Koordinasyon Ofisi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ali Şahin, AND Parlamentosu Türk Grubu Üyeleriyle Birlikte TİKA Bogota Ofisi’ni Ziyaret Etti
22-10-2024 22:14
22-10-2024 22:16

Ziyaret sırasında, TİKA’nın Kolombiya ve çevre bölgelerdeki faaliyetleri hakkında detaylı bilgi alındı. Heyet, bölgeye yönelik yapılan çalışmaların yerel kalkınmaya olan katkılarını ve Türkiye-Kolombiya arasındaki işbirliğine nasıl katkı sunduğunu yerinde inceleme fırsatı buldu.

Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Merve Zengin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, TİKA’nın eğitim, sağlık, altyapı geliştirme ve tarım gibi çeşitli alanlarda yürüttüğü projeler ele alındı. Zengin, özellikle Bogota’daki sosyal kalkınma projelerine vurgu yaparak, bu projelerin yerel halkın yaşam standartlarını iyileştirme noktasındaki etkisini aktardı.

Ali Şahin, TİKA’nın Latin Amerika’daki etkili çalışmalarının iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini daha da güçlendirdiğini belirterek, Türkiye’nin bölgedeki etkinliğinin artmasında TİKA gibi kurumların büyük rol oynadığını vurguladı. Bu ziyaretle, ileride yapılabilecek ortak projeler için yeni fırsatların değerlendirildiği kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER