Siyaset

Ali Şahin: “Bölge çiftçimizin emekleri değer bulacak.”

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ NURDAĞI VE İSLAHİYE İLÇELERİMİZDEN BİBER ALIMLARINA BAŞLADI

Ali Şahin: “Bölge çiftçimizin emekleri değer bulacak.”
17-10-2024 11:23
17-10-2024 11:25
GAZİANTEP

Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Nurdağı ve İslâhiye ilçelerimizde biber alımına devam ediliyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetimi ile yaptığımız görüşmeler sonrasında özellikle deprem bölgesi çiftçilerimizin desteklenmesi bağlamında önem arzediyor. Alımlar 50 ton Nurdağı ilçemizden, 50 ton ise İslahiye’den olmak üzere toplam 100 ton şeklinde gerçekleşecek. 

135 TL bedelle bugüne kadar Nurdağı’nda 9 ton, İslâhiye’de ise 27 ton biber alımı gerçekleşmiş olup sevkiyatları gerçekleşmiş bulunuyor. Önümüzdeki hafta kalan 64 ton biber alımı yapılıp sürecin tamamlanması planlanlanıyor.

Tarım Kredi Kooperatifi aracılığı ile ilk kez biber alımı gerçekleşiyor olması bundan sonraki yıllarda da biber alımının yapılması adına yöntem ve usullerinin belirlenmesi bakımından Nurdağı ve İslahiyeli biber üreticisi çiftçilerimiz açısından önem arzediyor. 

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ilk kez yapılan biber alımları nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım Bakanımız sayın İbrahim Yumaklı ve TKK GM Sn Hüseyin Aydın beylere Nurdağı ve İslahiyeli depremzede çiftçilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER