Sağlık

ALKÜ Hastanesinde göreve yeni başlayan hemşirelere ’Genel Uyum Eğitimi’ verildi

Alanya alaaddin keykubat üniversitesi (alkü) eğitim ve araştırma hastanesi bünyesinde göreve yeni başlayan 70 hemşireye hizmet içi eğitim kapsamında “genel uyum eğitimi” verildi.

ALKÜ Hastanesinde göreve yeni başlayan hemşirelere ’Genel Uyum Eğitimi’ verildi
12-06-2024 15:26

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde göreve yeni başlayan 70 hemşireye hizmet içi eğitim kapsamında “Genel Uyum Eğitimi” verildi.


Sağlıkta Kalite Standartları gereği ALKÜ Hastanesinde göreve yeni başlayan hemşirelere; kalite yönetim birimi tarafından konferans salonunda kurum hizmet ve süreçlerin tanımasını sağlamak, yapacakları iş ile ilgili bilgileri ana hatları ile aktararak adaptasyon sürecinin hızlandırılması adına uyum eğitimi düzenlendi. Toplantı boyunca katılımcılara; hastane misyon, vizyon ve değerleri, fiziki yapısı, el hijyeni, standart enfeksiyon korunma önlemleri, izolasyon önlemleri hakkında bilgilendirme ve korunma yolları, hemşirelik uygulamalarında kayıt ve önemi, hasta hakları, çalışan güvenliği ve çalışan hakları, hasta güvenliği ve hasta mahremiyeti, temel afet bilinci eğitimi, bilgi güvenliği ve kişisel verilerin korunması ile bebek dostu hastane konularında eğitimler verildi.


Eğitimleri değerlendiren Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Düzenlemiş olduğumuz bu uyum eğitimi, işe yeni başlayan siz değerli sağlık personelimizin iş hayatınızda ihtiyaç duyacağınız bilgi, beceri ve tutumu kazanmanıza istenilen etkinlik ve verimlilik düzeyine en kısa sürede ulaşmanıza imkan sağlamaktadır. Amacımız motivasyonunuzu arttırmak sizleri doğru bilgiler ışığında adaptasyon sürecinize katkı sağlamaktır” dedi.


Genel uyum eğitimi sonunda göreve başlayan personel merak ettikleri soruları Başhekim Doç. Dr. Güler’e yönelterek, bilgi aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER