Dünya

Almanya Dışişleri Bakanı Berlin'de Yaptığı Basın Toplantısında İsrail'i Eleştirdi

Almanya Dışişleri Bakanı Berlin'de yaptığı basın toplantısında, İsrail'in yeni medya yasasını eleştirdi ve bölgedeki gerilimi tırmandırmama çağrısında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Berlin'de Yaptığı Basın Toplantısında İsrail'i Eleştirdi
03-04-2024 16:24

Almanya Dışişleri Bakanı, Berlin'deki basın toplantısında, İsrail'in ulusal güvenliğine zarar verdiği gerekçesiyle alınan "Al Jazeera yasası"nı eleştirdi. Fischer, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaparak, bu yasanın endişe verici olduğunu belirtti.

Ayrıca, İsrail'in Al Jazeera'yı "terör kanalı" olarak nitelendirmesine karşı çıkarak, daha önce Al Jazeera'ye demeç verdiklerini ve terör kanalı olsaydı bunu yapmayacaklarını ifade etti.

Bölgedeki gerilimi tırmandırmama çağrısında bulunan Fischer, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlenen saldırıya ilişkin net bir değerlendirme yapamayacaklarını belirtti.

Ayrıca, Gazze'de İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden WCK çalışanlarına da değinerek, İsrail hükümetine bu saldırıyı hızlı bir şekilde aydınlatma çağrısında bulundu. Fischer, insani yardım çalışanlarının hayatlarını riske attıklarını ve bu tür saldırıların yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER