Teknoloji

Alper Gezeravcı, Kütahya’da öğrencilerle buluştu

Türkiye'nin ilk astronotu alper gezeravcı, kütahya'da öğrencilerle buluştu. Kütahya il milli eğitim müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen programa, il protokolünden bazı isimler ile kütahya'daki lise öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Alper Gezeravcı, Kütahya’da öğrencilerle buluştu
12-06-2024 15:10

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Kütahya’da öğrencilerle buluştu. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen programa, il protokolünden bazı isimler ile Kütahya’daki lise öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.


Türkiye’nin milli uzay programı ve insanlı ilk uzay misyonu hakkında bilgi veren Gezeravcı, “2026-2028 yılları arasında kendi roketimizle aya gitme planımız var” dedi.


İnsanoğlunun günün birinde Mars’a ulaşacağını söyleyen Alper Gezeravcı, bu sürecin çok uzak olmadığını ancak bunu yaparken içinde bulunduğumuz dünya ortamından kaynaklı zorluklar sebebiyle bir ara istasyon kurulacağını dile getirdi. Gezeravcı, "Ay da kurulabilecek bir lojistik üsle orayı bir ara durak haline getirip, Mars’a gidiş operasyonlarını oradan yürütmeyi planlıyorlar” diye konuştu. Avrupa Birliğinin yaş ortalamasının 43, Almanya’nın 48, Türkiye’nin ise yaş ortalamasının 33 olduğunu belirten Gezeravcı “Bir şeyi üretebilmek için, hayatta ortaya koyabildiğiniz başarılarla övünmek için, 50’li 60’lı yaşları beklemeyin. Bakın bizi emniyetli şekilde uzaya götüren roket firmasının yaş ortalaması 26’ydı. Bugün 40’dan fazla ülkeyi İHA almak için kapımızda bekleten firmamızın yaş ortalaması 29” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER