Sağlık

Ambulans helikopterin yayla mesaisi yaz mevsimi ile başladı

Trabzon'da 2009 yılı ekim ayında hizmete giren ambulans helikopter, trabzon’un yanı sıra zaman zaman bölgeye yakın olan diğer illere de hizmet veriyor,

Ambulans helikopterin yayla mesaisi yaz mevsimi ile başladı
28-06-2024 09:25

Trabzon’da 2009 yılı Ekim ayında hizmete giren ambulans helikopter, Trabzon’un yanı sıra zaman zaman bölgeye yakın olan diğer illere de hizmet verirken, en yoğun günlerini yaz mevsiminde yaşıyor.


Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hava 61 Helikopter, bu yılın Haziran ayında 37 hastaya, geçen yıl Haziran ayında ise 19 hastaya ulaşarak hastanelere nakillerini sağladı.


Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, helikopter ambulansın yaz mevsiminde daha çok yaylalara uçuş yaptığını kaydederek “Coğrafi anlamda sıkıntı yaşanan, erişilmesi güç olan yerlere havanın da uygun olmasıyla helikopter ambulans hareket ediyor. Ciddi bir şekilde de faaliyetimizi sürdürüyoruz. Geçen yıl Haziran ayında 19 hasta farklı hastanelere yaklaşık 18 saatlik uçuşla nakli sağlandı. Bu yıl ise 1 Haziran tarihinden bu yana 37 hastayı 52 saatin üzerinde uçuşla hastanelere nakilleri sağlandı. Neredeyse hasta sayısı iki katı, saatine göre de üç katı uçuş gerçekleştirildi. Bu faaliyetimiz doğrultusunda ambulans helikopter Rize, Giresun, Artvin gibi tüm bölgeye hizmet veriyor. Yaz mevsiminde daha çok yaylalarda uzak ilçelerde, Giresun’un Şebinkarahisar, Alucra ilçelerinde vakaların olması durumunda helikopter ambulans Hızır gibi yetişiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER