Kültür

Anadolu Üniversitesi öğrencileri dünya sahnelerinde

Anadolu üniversitesi devlet konservatuvarı öğretim elemanları ve türkiye'yi başarılarıyla temsil eden müzik bölümü öğrencileri katılmış oldukları yarışmalar, ödüller ve dünyanın en prestijli sanat eğitimi okullarında aldıkları kabuller ile anadolu üniversitesi'ni gururlandırdı.

Anadolu Üniversitesi öğrencileri dünya sahnelerinde
25-06-2024 16:05

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve Türkiye’yi başarılarıyla temsil eden Müzik Bölümü öğrencileri katılmış oldukları yarışmalar, ödüller ve dünyanın en prestijli sanat eğitimi okullarında aldıkları kabuller ile Anadolu Üniversitesi’ni gururlandırdı.


Anadolu Üniversitesi öğrencileri elde ettikleri başarılarla üniversitelerinin sanat eğitimi alanındaki yetkinliğini bir kez daha kanıtladı. Devlet Konservatuvarı danışman öğretmenlerinin katkılarıyla büyük başarılara imza atan öğrenciler, dünya çapında prestije sahip sanat eğitimi veren okullara kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Türkiye’yi tüm dünyada başarıyla temsil edecek olan genç sanatçıları, ailelerini ve öğretmenlerini yürekten kutladığını söyledi. Prof. Gülen Ege Serter’in danışmanlığını yaptığı 12’nci sınıf öğrencisi Feri Sakarya Hollanda Den Haag Kraliyet Konservatuvarının giriş sınavlarını kazanarak okula kabul edildi. Prof. Ozan Evrim Tunca’nın danışmanlığını yaptığı lisans 3’üncü sınıf öğrencisi Efe Soyergin, Belçika Antwerp Kraliyet Konservatuvarı’na kabul edildi. Prof. Hüseyin Bülent Akdeniz’in danışmanlığını yaptığı lisans 2’nci sınıf öğrencisi Eylül Eryılmaz Almanya Kassel Louis Spohr Müzik Akademisi’ne kabul edildi. Doç. İlkay Ak’ın danışmanlığını yaptığı 12’nci sınıf öğrencisi Melis Naz Ünver, Conservatoire Royal de Mons - Mons Kraliyet Konservatuvarı (Belçika) Lisans bölümünü kazandı. Öğr. Gör. Nuri Deniz Mumcu’nun danışmanlığını yaptığı 12’nci sınıf öğrencisi Uhra Orak, Belçika Kraliyet Okulu’na kabul edildi. Prof. Sabriye Özkan’ın 12’nci sınıf öğrencisi Nehir Ekşi, Stutgart Müzik ve Sahne Sanatları Almanya Üniversitesine kabul edildi. Öğr. Elemanı Elif Güngör Sarıkaya’nın danışmanlığını yaptığı 12’nci sınıf öğrencisi Pelin Sezer, Belçika Brüksel Kraliyet Konservatuvarı’nın giriş sınavlarını kazanarak okula kabul edildi. Öğr. Elemanı Elif Güngör Sarıkaya’nın danışmanlığını yaptığı 8’inci sınıf öğrencisi Alisa Arslan, Belçika Musica Mundi School’un giriş sınavlarını kazanarak okula kabul edildi. “Genç sanatçılarımız bizleri tüm dünyada temsil edecek”


Elde edilen uluslararası başarılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, konuya ilişkin görüşlerini paylaşarak şunları söyledi:


“Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ilk kurulan konservatuvarlardan biri. Çok küçük yaşlardan üniversite son sınıfa kadar dolu dolu sanat eğitiminin verildiği ve yaşandığı ve bütün kültürel etkinliklerimizle her zaman sanatın ön planda olduğu bir üniversiteyiz. Bu da bizim için ayrıca bir gurur kaynağı. Müzik ve sanat alanı diğer sosyal bilimler alanlarıyla kıyaslandığında zor bir alandır. Üniversitemiz bilimsel alanda olduğu gibi sanat eğitimi alanında ülkemizin en köklü kurumlarından bir tanesi. Bu alanlarda emeğin değerini ölçmek oldukça zor. Ancak üniversitemizin ve konservatuvarımızın kıymetli akademisyenleri ve öğrencileri her yıl giderek artan oranda başarılarını sürdürüyor ve uluslararasılaşma vizyonumuzu perçinleyen gururlara vesile oluyor. Genç sanatçılarımız, dünyanın en prestijli sanat eğitimi veren okullarında kabul almaları bizim için gurur verici. Öğrencilerimiz ülkemizi tüm dünyada başarıyla temsil edecek. Kendilerini, ailelerini ve öğretmenlerini yürekten kutluyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER