Ekonomi

Ankara Bakanı: Balon Balığı Avcılığı Destekleme Tutarları Artırıldı

Ankara Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, balon balığı avcılığı için destekleme tutarlarının artırıldığını açıkladı. Destekleme fiyatları yükseltildi ve balon balıklarının ekonomiye kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.

Ankara Bakanı: Balon Balığı Avcılığı Destekleme Tutarları Artırıldı
12-03-2024 09:24

Ankara Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, balon balığı avcılığı için destekleme tutarlarının artırıldığını belirterek, "Benekli balon balığında destekleme fiyatı yüzde 100 artırılarak 12,5 liradan 25 liraya, diğer balon balığı türlerinde de yüzde 400 artırılarak 2,5 liradan 10 liraya çıkarıldı. " ifadesini kullandı. Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla Türkiye'de yayılım gösteren yabancı istilacı balon balıklarının mevcut popülasyonlarının düşürülmesi ve ekonomik zararların azaltılması amaçlanıyor. Bakan Yumaklı, avcılığın teşvik edilmesi için yapılan çalışmaların başarılı olduğunu ve balon balığı avcılarına destekleme sağlanacağını belirtti. Ayrıca, yakalanan balon balıklarının ekonomiye kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Balon balığı avcılığının desteklenmesine ilişkin yapılan düzenlemelerin detaylarını açıklayan Bakan Yumaklı, sucul biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği için mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER