Kültür

Antalya’da Abdal Musa Anma Etkinlikleri başladı

19. Uluslararası 40. Ulusal abdal musa anma etkinlikleri, erenler diyarı elmalı'nın tekke köyünde gülbeng (dua) okunarak başladı.

Antalya’da Abdal Musa Anma Etkinlikleri başladı
22-06-2024 12:21

Antalya’nın Elmalı ilçesi Tekke köyünde 19. Uluslararası ve 40. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri okunan dua ile başladı.


Alevi-Bektaşi toplumunun önemli inanç önderlerinden Abdal Musa, Antalya’nın Elmalı ilçesi Tekke köyünde anılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Elmalı Belediyesi ve Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen 19. Uluslararası, 40. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri, Tekke köyünde türbe ziyareti ile başladı. Anma etkinliklerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Alevi Ocağı temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Amfi tiyatroda gerçekleştirilen programda ise Grup Yarenler, Cemil Per ve Doğukan Karasu, İbrahim Pala ve Orhan Gürsoy, Konyaaltı Cemevi Korosu sahne aldı. Şiirler ve deyişler okunan, aşıklar atışması yapılan etkinlikte, Türk halk müziğinin güçlü sesi Erdal Erzincan en güzel türkülerini seslendirdi.


19. Uluslararası ve 40. Ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri 3 gün sürecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER