Yaşam

Antalya’nın en güzel bahçe, balkon ve terası belli oldu

Antalya büyükşehir belediyesi tarafından bu yıl 7. Si düzenlenen “en güzel bahçe, balkon ve teras yarışması’nın” sonuçları belli oldu.

Antalya’nın en güzel bahçe, balkon ve terası belli oldu
05-06-2024 17:58

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen En Güzel Bahçe, Balkon ve Teras Yarışması’nın sonuçları belli oldu.


Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre bilincini ve çevre sevgisini arttırmak, yaşanılan çevrenin görsel niteliğini desteklemek, halkın çevre düzenleme ve kent peyzajına yönelik ilgisini teşvik ederek bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen “En Güzel Bahçe, Balkon ve Teras Yarışması’nın” kazananları belli oldu. "Çevremizi birlikte güzelleştiriyoruz” sloganıyla bu yıl 7.’si gerçekleştirilen yarışma, Antalya’nın 5 merkezi ilçesi olan Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı ilçelerini kapsadı. Kategori 1’incileri 15 bin TL ödül kazanırken, 2’nciler 10 bin TL, 3’üncüler ise 7 bin TL ödül kazandı.


Apartman bahçesi, açık balkon, kapalı balkon, hobi bahçesi, konut bahçesi, teras, işyeri bahçesi ve site bahçesi olmak üzere toplam 8 kategoriye ayrılan yarışmada dereceye girenler, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş’ den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi. Apartman Bahçesi kategorisinde Sıtkı Bekiroğlu birinci olurken, Yusuf Tutan ikinci, Ender Zengin ise üçüncü oldu. Açık Balkon’da birinciliği Simge Çetin kazanırken, ikinci Yılmaz Alp, üçüncü ise Nihan Akay’ın hazırladığı balkon oldu. Kapalı Balkon kategorisinde Fatma Aksoy’ın balkonu birinci, Vesile Adsan ikinci, Uğur İlker Kaya ise üçüncülüğü kazanan isimler oldu. Hobi Bahçesi’nde Perihan Şahin birinci olurken, Mustafa Ünlüsoy ikinci, Bircan Yavuz’un bahçesi üçüncü seçildi. Konut Bahçesi’nde birinciliği Hafize Nilgün Kara alırken, Barış Ergül ikinci, Melike Atasoy ise üçüncü oldu. Teras kategorisinde Ali Yavuz birinci, Ebru Canoğlu ikinci, Şennur Dirman üçüncü oldu. İşyeri Bahçesi’nde Nurcan Şen, Kubilay Yücel, Hikmet Öztürk ödül alan isimler oldu. Site Bahçesi kategorisinde ise Ümmü Gülsüm İlaslan, Salih Kuşçuoğlu ödüle layık görülen isimler oldu.


Yarışmanın ödül töreni, 13 Haziran Perşembe günü saat 11.00’de Karaalioğlu Parkı içerisinde bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER