Ekonomi

“Araç masraflarına yetişilmiyor”

Akaryakıta son iki günde gelen art arda gelen iki zamla sarsılan, aşırı artan trafik sigortası bedelini nasıl ödeyeceğini düşünen araç sahiplerine, kış aylarının gelmesi ile birlikte bir maliyet daha çıkıyor. 1 Aralık’ta başlayacak kış lastiği uygulaması öncesi 1.500 TL’den başlayan lastik fiyatları, araç sahiplerini kara kara düşündürüyor.

“Araç masraflarına yetişilmiyor”
07-10-2022 00:13
07-10-2022 00:16
GAZİANTEP

Kış aylarının gelmesi ile birlikte araç sahipleri kış lastiklerini yavaş yavaş taktırmaya başladılar 1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu Nisan ayında sona erecek. Lastikçiler yoğunluk başlamadan vatandaşların kış lastiklerini kasım ayında taktırmaları tavsiyesinde bulunurken, artan fiyatlar araç sahiplerini düşündürüyor.

LASTİK FİYATLARI 1.500 TL’DEN BAŞLIYOR

Vatandaşların kış mevsimi gelmeden kışlık lastiklerini taktırmaya başladığını belirten Lastik bayisi Adil Er,  “Kış lastiği, kış koşullarında daha iyi yolculuk yapılabilmesi için takılıyor. Islak zeminde, kuru zeminde, karlı zeminde tutunma özelliği daha çok olduğu için. Kış lastiklerinin fiyatları ölçülerine ve ebatlarına göre değişiyor. Ortalama 1.500 başlayıp 8 bin liraya kadar çıkıyor. Ekonomide anormal bir durum olmadığı sürece fiyatların artacağını düşünmüyoruz” dedi.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık tarihinde başlayacak. Ve kış lastiği olmayan araçlara cezai işlem uygulanacak.

Kış lastiğinin havanın belli bir derecenin altına düştüğü zamanlarda fren mesafesini daha aza indirerek oluşabilecek olan kazaların önüne geçebildiğini belirten Adil Er “Vatandaşlarımıza kendi can ve mal güvenlikleri için taktırmalarını tavsiye ederiz. Çünkü ıslak zeminde kuru zeminde ve karlı zeminde tutunma özelliği çok yüksek olduğu için daha güvenli bir yolculuk sunuyor. Bir de soğuk havalarda yaz lastiklerinin sertleştiğinden dolayı kayma olasılığı fazla olur. Dolayısıyla da kış lastiğinin kauçuk yapısıelastikiyeti fazla olduğundan dolayı soğukta sertleşmediğinden dolayı tutunma gücü daha yüksek olur. Onun içinde fireni kısa mesafede aracı durdurma özelliği demek ve kaza risklerini önlemesi demektir. Tüm araç sahiplerinin kışlık lastiklerini taktırmalarını tavsiye ederiz” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER