Asayiş

Arazide çıkan yangın ormana sıçradı, 25 dekar alan yandı

Burdur'un bucak ilçesinde tarım arazisinde başlayan yangının ormanlık alana sıçraması sonucu 20 dekar tarım arazisi ve 5 dekar ormanlık alan yanarak kül oldu. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın 3 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Arazide çıkan yangın ormana sıçradı, 25 dekar alan yandı
07-06-2024 23:31

Burdur’un Bucak ilçesinde tarım arazisinde başlayan yangının ormanlık alana sıçraması sonucu 20 dekar tarım arazisi ve 5 dekar ormanlık alan kül oldu. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın 3 saatte kontrol altına alındı.


Yangın, saat 16.30 sıralarında Burdur’un Bucak ilçesinde Elsazı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Boğaz Mahallesi’nde bulunan tarım arazisinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle bir anda büyüyen yangın hızla ilerleyerek ormanlık alana sıçradı. Yangını görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye Bucak Orman İşletme ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen Orman işletme Müdürlüğü ekiplerinin karadan yetersiz kalınca yangına havadan da 2 uçak ve 1 helikopter de müdahalede bulundu.


Karadan 30 orman işletme ekibi havadan ise 2 uçak ve 1 helikopterin müdahale ettiği yangın 3 saat sonra kontrol altına alınırken, 5 dekarı ormanlık alan, 20 dekarı tarım arazisi olmak üzere toplamda 25 dekar alan yandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER