Yaşam

Atatürk Caddesi’ne konulan dubalar tartışma konusu oldu

Eskişehir'in en işlek bölgelerinden olan ve son dönemlerde esnafın çeşitli şikayetleriyle ön plana çıkan atatürk caddesinin belli bölümlerine yerleştirilen dubalar tartışma konusu haline geldi.

Atatürk Caddesi’ne konulan dubalar tartışma konusu oldu
27-06-2024 11:47

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel seçim sonrası trafik problemi yaşanan bazı caddeler için uygulamaya koyduğu dubalarla çözüm çevre esnafı arasında tartışma konusu oldu. Esnafın bir bölümü konulan dubalar sayesinde dükkanlarının önünün açıldığını söylerken, bir bölümü de müşterilerinin bile araç koyacak yer bulamadığını ve asıl çözümün bu olmadığını ifade etti.


Odunpazarı ilçesinde bulunan Atatürk caddesi yoğun trafiğiyle ve sıkça yaşanan kazalar ile dikkat çekiyor. Esnaf çok defa yetkililere seslenerek caddeyle ilgili kalıcı çözüm üretilmesini isterken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dün ve bugün yapılan çalışmalar ile belli bölgelere duba yerleştirildi. Caddenin Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesine bakan kısmından itibaren konulmaya başlanan dubalar ise çevre esnafı arasında tartışma konusu oldu. Esnafın bir bölümü konulan dubalar sayesinde dükkanlarının önünün açıldığını söylerken, bir bölümü de müşterilerinin bile araç koyacak yer bulamadığını ve asıl çözümün bu olmadığını ifade etti. Bazı vatandaşlar ise Atatürk Caddesi’ndeki ana sorunun duyarsız sürücülerin yaptığı hız ve hatalı sollama olduğunu belirterek hem tümsek yapılması hem de denetimlerin arttırılmasının daha etkili olabileceğini dile getirdi. "Bence bu yanlış bir olay, çözüm değil"


Bölgede oto kiralama işletmesi bulunan Hasan Köle, "Bence bu yanlış bir olay, çözüm değil. Çünkü burada iyi kötü bir esnaf camiası var. Ya da bir vatandaşın eczaneden ilaç alması gerekebiliyor. Dolayısıyla geçici olarak park yapılması zaten doğal. Onun haricinde buradaki apartmanlarda oturan vatandaşlarımız da var. Her apartmanda otopark bulunmuyor. Bu insanlar arabalarını nereye bırakacak yani? Gerçekten çözüm değil. Bunun yerine otoparkların sayısı çoğaltılabilir. Otopark ruhsatlarının açılması gerekiyor. Böylesi esnafa eziyet" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER