Eğitim

Atılım Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Kongresinde genç araştırmacıların 108 bildirisi sunuldu

Atılım üniversitesi mühendislik bilimleri ve araştırmaları öğrenci kongresi (mübak) konferansında genç araştırmacıların 108 bildirisi sunuldu.

Atılım Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Kongresinde genç araştırmacıların 108 bildirisi sunuldu
28-05-2024 13:07

Atılım Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresi (MÜBAK) konferansında genç araştırmacıların 108 bildirisi sunuldu.


Konuyla ilgili Atılım Üniversitesinden yapılan açıklamada, mühendislik disiplinlerinde öğrenimlerini sürdürmekte olan öğrencilerin araştırma ve girişimcilik ekosistemlerine katılımını teşvik etmek için yapılan çalışmalardan birisi olan Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresinin (MÜBAK) Mayıs ayında Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.


TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı çerçevesinde destek alan MÜBAK 2024 konferansında 29 oturumda toplam 108 bildirinin sunulduğu belirtildi.


Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılser Devrim ve Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın açılış konuşmalarını yaptığı MÜBAK 2024’ün ilk gününde astrofizikçi Dr. Umut Yıldız tarafından ‘Evrende Yaşam ve Zeka Arayışı’ konulu sunum gerçekleştirildi.


Kongrenin ikinci gününde ise TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, ‘Havacılık Tarihi ve ARGE’ başlıklı konuşması ile davetli konuşmacı olarak MÜBAK 2024’te yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER