Dünya

Azerbaycan'ın Barış Süreci ve Aliyev'in Konuşması

Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı sonrası barış sürecindeki ilerlemeler ve Aliyev'in Bakü Forumu'ndaki konuşması hakkında detaylar.

Azerbaycan'ın Barış Süreci ve Aliyev'in Konuşması
14-03-2024 12:53

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bakü'de düzenlenen 11. Küresel Bakü Forumu'nda yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı sonrasında elde ettiği başarıları ve barış sürecini vurguladı. Aliyev, Ermenistan ile barışa çok yakın olduklarını belirterek, bölgede düşmanlığa son vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Aliyev ayrıca, Fransa'nın Azerbaycan'a karşı tutumunu eleştirerek, Fransa'nın Azerbaycan'a uygulanmasını istediği yaptırımların uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Aliyev, Fransa'nın Natavan heykeline yapılan saldırıya da değinerek, heykelin onarılmadığını ve sonunda Azerbaycan Kültür Merkezi'ne taşındığını açıkladı. Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi'nce düzenlenen foruma birçok uluslararası isim de katıldı.

Eski devlet başkanları, Nobel Ödülü sahipleri ve sivil toplum temsilcilerinin bulunduğu forum, "Parçalanmış Dünyayı Yeniden Kurmak" konusuyla önemli bir platform sağladı. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER