Spor

Bakan Bak’tan EURO 2024 değerlendirmesi

Gençlik ve spor bakanı dr. Osman aşkın bak, euro 2024'te mücadele edecek olan a milli futbol takımı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. (arşiv)

Bakan Bak’tan EURO 2024 değerlendirmesi
13-06-2024 11:43

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı’na çok güvendiğini vurgulayarak, "Şampiyonanın en beğenilen ve ilgiyle takip edilen takımı olacağımızı düşünüyorum. Ay-yıldızlı ekibimizin başarılı sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum. Milli futbolcularımızın motivasyonu üst düzeyde. Bekle bizi Almanya, Türkler geliyor!" dedi.


Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bak, çoğunluğu yurtdışındaki önemli takımlarda oynayan genç bir futbolcu kadrosuna sahip olduklarını belirterek, Ay-yıldızlı ekibin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılı sonuçlar alacağına yürekten inandığını söyledi.


A Milli Takım’ın eleme müsabakalarında tarihi bir başarı elde ederek finallere katılma hakkı kazandığını hatırlatan Bakan Bak, "Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde Türkiye, 17 puan toplayarak, D Grubu’nu zirvede bitirdi ve Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını grup lideri olarak elde etti. Tarihimizde ilk kez finallere grup lideri olarak katılıyoruz. Bu başarı bizi çok mutlu etmişti. Çok genç bir kadroya sahibiz. Milli futbolcularımızın motivasyonu üst düzeyde. Şampiyonanın en beğenilen ve ilgiyle takip edilen takımı olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Almanya’da çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığına dikkat çeken Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, "Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimiz ve Türkiye’den gelecek vatandaşlarımızın yoğun desteğiyle grup maçlarının yapılacağı Dortmund ve Hamburg’da adeta kendi sahamızda oynar gibi olacağız. Bu çok büyük bir avantaj. Futbolcularımız bu durumu en iyi şekilde değerlendirecektir. A Milli Futbol Takımımıza başarılar diliyorum. Ay-yıldızlı ekibimizin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılı sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum. Bekle bizi Almanya, Türkler geliyor!" diye konuştu. Türkiye, gruptaki ilk maçında Gürcistan ile karşılaşacak


EURO 2024’te F Grubu’nda yer alan Ay-yıldızlılar; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Türkiye, ilk maçını 18 Haziran Salı günü Gürcistan ile oynayacak. Dortmund’daki BVB Stadı’nda yapılacak karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Milliler, gruptaki ikinci maçında 22 Haziran Cumartesi günü yine aynı stadyumda Portekiz ile karşılaşacak. Türkiye, gruptaki son maçını ise 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg’da Çekya ile oynayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER