Gündem

BAKKA Destekli Projeler Karabük’te İmzalandı

BAKKA tarafından desteklenen 4 proje Karabük’te imzalandı. Projeler arasında eğitim mirası, ıhlamur balı, mantar ekoturizmi ve doğa rotası yer alıyor.

BAKKA Destekli Projeler Karabük’te İmzalandı
04-04-2024 17:48

2024 Yılı Turizme yönelik Teknik Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenecek 4 proje için Karabük’te imza töreni gerçekleştirildi.

Tören, BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.Destek programı çerçevesinde yer alan projeler arasında ‘Eğitim Kenti Karabük’ün Eğitim Mirası projesi öne çıkıyor. Bu proje kapsamında 1909 yılında Rüştiye olarak yapılan Kalealtı İlköğretim Okulu’nun Eğitim Müzesine dönüştürülmesi hedefleniyor.

Aynı zamanda ‘Yenice Ihlamur Balı AB İle Buluşuyor’ projesi ile ıhlamur balının AB Coğrafi İşaret başvurusuna alınması ve kozmetik ürünlerin üretilmesi planlanıyor. Diğer projeler arasında ‘Safranbolu Doğa Rotası’ projesi bulunuyor. Bu proje ile Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Proje Alanı ve Tıbbi Aromatik Bitki Şehri arasında bir yürüyüş rotası oluşturulması amaçlanıyor.

Ayrıca ‘Mantar Ekoturizmi Danışmanlığı’ projesi ile ekonomik değeri yüksek mantarların tanıtılması ve mantar turizmi için çalışmalar yapılması planlanıyor.

Vali Mustafa Yavuz, imzalanan projelerin şehir ve ülke için hayırlı olmasını dilerken, önemli projelerin hayata geçirilmesinin turizme büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği adına Mehmet Çetin’in katıldığı imza töreni, projelerin başarılı bir şekilde uygulanması için umut verici bir adım olarak nitelendirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER