Şahin, “Projenin tamamlanan P1 aşamasıyla 21 köyde, 2750 çiftçi toplamda 101.640 dekar araziyi sulayarak üretim kapasitesini artırıyor. Bağlıca, Belkıs, Güzelköy, Günaltı gibi köylerin de içinde bulunduğu P1 bölgesi, artık Fırat’ın serin sularıyla bereketleniyor.”dedi.
Güneş Enerjisi Sistemi ile Enerji İhtiyacı Karşılanıyor
Projenin enerji ihtiyacı, Hancağız bölgesine kurulan 5 MGW kapasiteli Güneş Enerjisi Sistemi (GES) ile çevre dostu bir şekilde karşılandığını belirten Milletvekili Şahin, Bu adımın, sürdürülebilir bir tarım modeli oluşturulmasında örnek teşkil ettiğini kaydetti.
P2 Aşamasıyla Daha Fazla Üretim ve İstihdam
“1 milyar lira yatırımla tamamlanan P2 Pompa İstasyonu ve ana kanallarının ardından, borulu şebeke sistemini içeren P2 aşaması 2025 yılı Yatırım Programı’na teklif edildi.” diye konuşan Şahin, “P2 ile birlikte 93.350 dekar arazi daha sulanacak, çiftçiler modern sulama sistemlerine kavuşacak. Projenin bu kısmının tamamlanmasıyla milli ekonomiye yıllık 800 milyon TL katkı sağlanacak, 8500 kişiye ek istihdam fırsatı doğacak.” diye konuştu.
“Barak Sulama Projesi Çiftçinin Umudu Oldu”
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, projeyle ilgili devam eden açıklamasında, “Barak Sulama Projesi, hem bölgemizin bereketli topraklarını Fırat’ın sularıyla buluşturuyor hem de çiftçilerimize ekonomik anlamda büyük bir destek sağlıyor. P2 aşamasının da tamamlanmasıyla tarımda Gaziantep büyük bir sıçrama yapacak.” ifadelerini kullandı.
Proje, Mezopotamya’nın verimli topraklarını sulayarak bölgenin tarım potansiyelini artırırken, enerji ve istihdam alanında da örnek bir model sunuyor. Barak Sulama Projesi, Gaziantep’in ve Türkiye’nin tarım geleceğine umut vadediyor.