Siyaset

Başkan Tetik işgaliye denetimi yaptı

Aydın'ın nazilli ilçesinde kentin en hareketli sokak ve caddeleri denetimden geçti. Zabıta müdürü ile denetimlere katılan nazilli belediye başkanı dr. Ertuğrul tetik, “hem esnafımıza konforlu bir alan sunmak hem de halkımızın rahatça hareket edebilmesi adına kurallara riayet edilmesini istiyoruz” dedi.

Başkan Tetik işgaliye denetimi yaptı
25-06-2024 14:58

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentin en hareketli sokak ve caddeleri denetimden geçti. Zabıta Müdürü ile denetimlere katılan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, “Hem esnafımıza konforlu bir alan sunmak hem de halkımızın rahatça hareket edebilmesi adına kurallara riayet edilmesini istiyoruz” dedi. Nazilli Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde göreve gelen Zabıta Müdürü Kubilay Erçin, ayağının tozuyla zabıta personeliyle birlikte uzun çarşı ve çevresinde esnafları denetledi. Göreve geldiği hafta Kurban Bayramı dolayısıyla kesim yerlerini denetleyen ve halk sağlığına dikkat çeken Erçin, şimdi de halkın konforlu bir şekilde çarşı bölgesini gezebilmesi için işgaliye ve ruhsat denetimi başlattı. Zabıta ekiplerine Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik de eşlik etti. İşgaliye alanını aşanlar uyarıldı


Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik ile Zabıta Müdürü Kubilay Erçin ve zabıta personeli, uzun çarşıda motosiklet, işgaliye ve ruhsat denetimi yaptı. Sabah saatlerinde ilçenin ekonomik olarak kalbi durumunda olan uzun çarşı ve ara sokakları, Türk Ocağı Caddesi ile ayakkabıcılar çarşısı ve eski hal bölgesindeki kaldırım işgalleri, ruhsat kontrolü ve düzensiz motosiklet parklanmalarıyla ilgili çalışma yapıldı. Belediye meclisi kararıyla daha önce belirlenen 1 metre ve bazı yerlerde 1 metre 20 santimetrelik işgaliye alanını aşan işyeri sahiplerine uyarılarda bulunarak kurallara uymayanlar hakkında cezai işlemler uygulanacağını belirtti. “Zabıta denetimleri hız kesmeden devam edecek”


Denetimlerin esnafı cezalandırma değil vatandaşın daha sağlıklı ve konforlu ortamda alışveriş imkanını yakalaması, birçok noktada şikayete konu olan eşitsizliği ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, “Nazilli’yi daha güzel daha yaşanabilir bir yer yapmak için çalışıyoruz. Ben bunun sözünü de seçimlerden önce vermiştim. Nazilli’nin bu merkezini nostaljik bir bölge yapmak için kararlıyız. İnşallah bunu da ekiplerimizle ve halkımızla esnaflarımız ile el ele vererek başaracağız. Uygulamalar ve denetimler sırasında hiçbir ayrım yapmadan, yasal sınırlar içinde herkese aynı uygulamalarımızı gerçekleştireceğiz ve gerçekleştiriyoruz. Şunun çok iyi bilinmesini de istiyorum. Bizim amacımız ve hedefimiz insanlarımıza ve esnaflarımıza ceza kesmek, esnaflarımızı rahatsız etmek değil. Tam aksine bizim amacımız, halkımızın çarşıda rahat yürüyüp alışveriş yapmasını sağlamak. Dolaylı yoldan da esnaflarımızın daha çok alışveriş yaparak para kazanmalarını sağlamaktır. Tabi ki bizim bu yaptığımız çalışmalar ve uygulamalarımız zaman ilerledikçe ve zaman geçtikçe daha iyi anlaşılacaktır. Yaptığımız bu çalışmalarımız ile Nazilli’miz daha yaşanabilir bir hale gelecek. Çalışmalarımızda Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve Nazilli Belediyesi Zabıta ekiplerimiz ile birlikte ortak olarak yapacağız. Denetimlerimizi ve uygulamalarımızı sürekli olarak devam edecek. Uygulamalarımızı kesinlikle ayrım yapmadan gerçekleştireceğiz” dedi. “Motosiklet sorununu çözeceğiz”


Uzun Çarşı ve yan sokaklarında hem parklanma hem de kullanımdan dolayı yayalarla yaşanan sorunların çözümü için de çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Başkan Tetik, “Nazilli Belediyesi olarak çarşı içinde en büyük problemlerden ve şikayet konularından biri olan motosiklet sorununa da çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu bölgeye araç ve motosiklet girmesini istemiyoruz. Bu bölgenin Nazilli’nin nostaljik bir alan olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dışarıdan Nazilli’mize gelen yerli ve yabancı insanlarımız misafirlerimiz bu bölgede rahat bir şekilde dolaşsınlar gezsinler, Nazilli’nin güzelliklerini görsünler ve alışverişlerini yapsınlar istiyoruz. Ancak vatandaşlarımızın da bu bölgeye geldiklerinde motosikletlerini koyabilecekleri yer olmalı. Bizde vatandaşlarımıza yer göstermeliyiz. Şu anda da bunun çalışmalarını ve projelerimizi hazırlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER