Gündem

Başkan Umut Yılmaz’dan Sert Eleştiriler: "Vicdanınız Olmadan Yazıyorsunuz"

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında basına ve eleştirmenlere sert sözlerle yüklendi.

Başkan Umut Yılmaz’dan Sert Eleştiriler: "Vicdanınız Olmadan Yazıyorsunuz"
25-09-2024 12:45
25-09-2024 12:48
GAZİANTEP
Yılmaz, kendisi hakkında çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu savunarak, "Beni vicdanınız olmadan eleştiriyorsunuz ve yazıyorsunuz, bundan böyle haksız yere eleştiri yapanların karşısındayız," diyerek tepkisini dile getirdi. 

Kimse buradan bir şeyler ummasın

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kendisi için yapılan asılsız haberlere tepki göstererek, “Bana yazıp Çizenler ve vicdansız bir şekilde eleştirenler şunu unutmasınlar, umut Yılmaz’a yazar çizer eleştiririz oradan faydalanırız bir şeyler alırız diye beklemesinler. Herkes avucunu yalasın. Ben öyle bir siyasetçi değilim” 

Belediyenin Mali Durumu Hakkında Bilgiler

Yılmaz, belediyenin mali durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği 8 Nisan'da belediye kasasında 543 milyon TL civarında para bulunduğunu, ancak öncesinde 750 milyon TL olduğu iddialarını yalanladı. Ayrıca, bu süre zarfında 219 milyon TL'lik borç ödediklerini belirtti.

Polislere Lojman Projesi

Polisler için lojman sağlama konusuna da değinen Yılmaz, bürokratik engeller nedeniyle ilerleme kaydedemediklerini söyledi. "Bir türlü hiçbir bakanlıktan randevu alamıyoruz. Sadece İçişleri Bakanı ile yazışıyoruz. Vali Bey bu konuyu biliyor, protokol yapacağız," dedi.

Belediyenin Gelir-Gider Dengesi

Belediyenin mali sıkıntılarına da dikkat çeken Yılmaz, "Belediyenin aylık gideri 300 milyon TL'ye yakın. İller Bankası'ndan gelen gelirimiz ise 160-170 milyon TL civarında. Mecburen arsa satıyoruz, şu ana kadar 400 milyon TL civarında arsa sattık," diyerek mali durumu kontrol altında tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

MRF inşaat ile İlişkim Yok

Yılmaz, belediyenin MRF inşaat  ile herhangi bir ilişkisi olmadığını belirtti. "MRF inşaat bizden önce yapılmış bir proje. Elimizde 950-1000’e yakın daire var, maliyetine ihale ile satacağız. Her bir daire 4 bin 500 TL’ne mal olmuş. Aylık 60 bin TL ödemesi çıkıyor. Bunu kime satacağız, onu da bilmiyoruz," diye ekledi.

Kapadokya Ziyareti ve Eleştiriler

Kapadokya ziyaretine ilişkin çıkan haberlere de sert yanıt veren Yılmaz, "Meclis üyelerinden 11 kişi gittik, herkes kendi cebinden 5.500 TL verdi. Belediyenin kasasından tek kuruş harcanmadı. Kadın-kız getirdiler, oynattılar diye namus hainliği yaparak iftiralar atıldı. Oysa kafilede yalnızca iki bayan vardı, onlara da çok ayıp edildi," diye konuştu.

Camilerdeki Kur'an-ı Kerim Tartışması

Son olarak, camilerden Kur'an-ı Kerim indirilmesine yönelik iddiaları kesin bir dille yalanlayan Başkan Yılmaz, "Camilerdeki tüm Kur'an-ı Kerimler yerinde duruyor. Hatta ben eşime şu an Kur'an-ı Kerim öğretecek bir hoca arıyorum," dedi.
Başkan Yılmaz, devam eden ve planlanan projelere hakkında bilgi vererek konuşmasının sonunda çıkan asılsız haberler için tekzip yayımlatacaklarını belirtti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Osman akalin 3 hafta önce
Evet Sn umut yılmaz,hukukçu avukat bazı konuları çok iyi biliyor,birde halkın daha doğrusu kendini destekliyen halkın nabzını iyi biliyor ve tutuyor,algıyı çok iyi yapıyor,yukarıdaki gerek kasadaki para gerekse daireler hakkında yanlış bilgilerle yine kendi destekcilerini iyi uyutuyor ve inandiryor,tabi gazetecileride alttan alttan tehdit etmeyi ihmal etmiyor,seçimden 6 ay geçti ancak her konuda ilçe hizmette geriye gitti, daha önceki yönetim tarafından yapılan hizmetlere sahip çıkmaktan başka ne yapılıyor ilceye,ilgisinin olmadığı mrf ve diğer yolsuzluk,adam kayırma ve beceriksizlik benim,bizim soylemlerimiz değil,bazı yanlışları gören jendinin ikinci adam Atarın suçlamaları iddealari,malesef Güneş balçıkla kanmaz
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER