Gündem

Başsavcı, avukatı heimlich manevrası ile kurtardı

Bursa orhangazi adliyesinde görevli icra müdürü ve yardımcısının tayini sebebiyle düzenlenen gecede soluk borusuna yemek kaçan avukat güner elçin’i başsavcı enis tekgül heimlich manevrası ile kurtardı.

Başsavcı, avukatı heimlich manevrası ile kurtardı
24-06-2024 12:46

Bursa Orhangazi adliyesinde görevli İcra Müdürü ve yardımcısının tayini sebebiyle düzenlenen gecede soluk borusuna yemek kaçan avukat Güner Elçin’i, Başsavcı Enis Tekgül heimlich manevrası ile kurtardı.


Olay Orhangazi’de bir ızgara salonunda meydana geldi. Orhangazi Adliyesinde görevli İcra Başmüdürü Muhammed Fatih Kaya ve Müdür yardımcısı Taha Selman Bingöl’ün tayini sebebi ile veda yemeği organize edildi. Yemeğe, hakim, savcılar ve adliye personeli ile birlikte avukatlar da davet edildi.


Orhangazi’de uzun yıllardır avukatlık yapan Güner Elçin de davetliler arasında yer aldı.


Aniden fenalaştı


Yemek yediği sırada soluk borusu tıkanan 79 yaşındaki avukat Güner Elçin aniden fenalaştı. Yemektekiler müdahale etse de sonuç alamadı. Bu sırada Elçin’in yardımına Orhangazi Cumhuriyet Başsavcısı Enis Tekgül yetişti. Tekgül, heimlich manevrası uyguladığı avukat Elçin’in yeniden nefes almasını sağladı. Bursa Barosu avukatlarından olan Güner Elçin, ocak ayında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.R.Erinç Sağkan tarafından meslekteki 50. Yılı onuruna berat almıştı.


O anlar kameraya yansıdı


Başsavcı Tekgül’ün avukat Elçin’in hayatını kurtardığı o anlar gecenin düzenlendiği ızgara salonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde avukat Güner Elçin’e yemek sırasında fenalaştığı görünürken, ilk müdahalelerin sonuç vermediği ve Başsavcı Tekgül’ünhızla yardıma geldiği kayıtlara yansıyor. Tekgül’ün heimlich uygulamasından sonra Elçin’in kendine gelmesi ve salondakilerin rahatladığı o anlar da kameraya yansıdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER