العربية

Batı harekete geçti! İsrailli Bakanlara yaptırım geliyor

İsrail medyası, İngiltere'nin Gazzelilerle ilgili iğrenç sözleri nedeniyle İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e yaptırım uygulamayı düşündüğünü öne sürdü.

Batı harekete geçti! İsrailli Bakanlara yaptırım geliyor
16-10-2024 20:52

  HABER7

İsrail'in 7 Ekim 2023'te başladığı ve bir yılı aşkın süredir 50 bine yakın insanı katlettiği soykırım devam ederken, Batı ülkelerinden yeni yeni İsrail'e karşı sesler yükselmeye başlıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Netanyahu, ülkesinin BM kararıyla kurulduğunu unutmamalı, dolayısıyla BM'nin kararlarına uymak zorundadır” açıklamasının hemen ardından İngiltere'den de İsrail'in aşırılıklarına karşı yaptırım kararı geleceği iddia edildi.

İSRAİLLİ BAKANLARA YAPTIRIM

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e yaptırım uygulamak için hazırlıklara başladı. Edinilen bilgiye göre, İngiliz Başbakan parlamentosuna İsrailli bakanlara yaptırım uygulamak için teklifte bulunacak.

SEBEPLERİ AÇIKLANDI

İngiltere'nin İsrailli iki bakana yaptırım uygulama düşüncesiyle ilgili sebeplerde İsrail medyasında yer alan haberlerde yazıldı. Haaretz'de yer alan habere göre İngiltere, İsrail Maliye Bakanı Smotrich'in Gazze'de açlıktan ölen sivillerin 'meşru' olabileceği yönündeki yorumları ve Ben-Gvir'in Batı Şeria'daki insanların şiddetin faillerinin kahraman olduğu yönündeki açıklamaları nedeniyle olduğu belirtildi. 

NE OLMUŞTU?

İsrail'deki Maariv gazetesine demeç veren Ben-Gvir, Hamas'la ateşkes ve esir takası anlaşması yapmak yerine Gazze topraklarını işgal ederek göçü teşvik etmeleri gerektiğini savunmuştu.

Ben-Gvir, "Gazze topraklarını işgal eder ve onlara yaptıklarının bedelini toprakla ödeyeceklerini söylersek, yakıt girişini durdurursak ve gönüllü göçü teşvik edersek nihayetinde tam bir zafer elde edeceğimize inanıyorum. Bu bizim İsrail tarihinde ilk kez veya iki kez yaptığımız bir şey değil, bunu bir kez daha yapabiliriz." demişti.

Gazze'ye yakıtın kesilmesi gerektiğini aylardır söylediğini vurgulayan Ben-Gvir, "İsrail'in Gazze'den yakıtı ve insani yardımları kesmesi durumunda Hamas iki hafta içinde teslim olacak." iddiasında bulunmuştu.

Bakan Smotrich de 5 Ağustos'ta düzenlenen bir konferansta, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in yoğun saldırıları ve insani yardımları engellemeleri nedeniyle aylardır açlık ve kıtlık çeken Gazzelilerin tamamının ölmesinin "meşru" olduğunu ima etmişti.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER