Kültür

Bayraklı Belediyesinden halk oyunları şöleni

Kültür sanat kurslarını bayraklı sanat ve müzik akademisi (basamak) çatısı altında toplayan bayraklı belediyesinin halk oyunları kursiyerleri, düzenlenen yıl sonu etkinliğinde sahneye çıktı.

Bayraklı Belediyesinden halk oyunları şöleni
13-06-2024 11:08
13-06-2024 12:25
GAZİANTEP

Kültür sanat kurslarını Bayraklı Sanat ve Müzik Akademisi (BASAMAK) çatısı altında toplayan Bayraklı Belediyesinin halk oyunları kursiyerleri, düzenlenen yıl sonu etkinliğinde sahneye çıktı. Performanslarıyla izleyicilerden tam not alan kursiyerler, yöresel halk oyunlarını sergiledi.

BASAMAK kursları kapsamında Süvari Yüzbaşı Şerafettin Kültür ve Hizmet Merkezi’nde halk oyunları eğitimi alan 368 kursiyerden 94’ü, yıl boyunca öğrendiklerini Onur Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen yıl sonu etkinliğinde sergiledi. Farklı bölgelerin oyunlarıyla seyirci karşısına çıkan kursiyerlerin performansları alkış aldı. Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Muğla Zeybeği, Üsküp, Gaziantep ve Karadeniz yörelerine ait halk oyunları gösterileriyle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Yıl sonu gösterisine misafir olarak katılan İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü Halk Oyunları Ekibi; Bitlis yöresine ait oyunlarıyla, Bornova Sanat Kulübü Halk Oyunları Ekibi ise; sirtaki gösterisiyle izleyicilerin beğenisini kazandı. Bayraklı’dan geleceğin sanatçılarını çıkarmak istiyoruz

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Bayraklı Belediyesi olarak isteyen herkesi sanatla buluşturuyoruz. Tiyatrodan piyanoya, arkeoloji ve astronomiden bağlama ve halk danslarına kadar 17 branşta verdiğimiz kurslara her yıl ortalama 4 bin vatandaşımız katılıyor. Bayraklı’da imkanlarımız dahilinde kültür-sanat etkinliklerimizi, kurslarımızı ve bu konudaki faaliyetlerimizi önümüzdeki dönemlerde daha da artıracağız. Daha fazla vatandaşımıza ulaşmak, Bayraklı’dan yarınlara aydınlık nesiller yetiştirip, geleceğin başarılı sanatçılarının çıkmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bize gösterileriyle keyifli anlar yaşatan ve farklı yörelerden performanslarıyla göz dolduran halk oyunları ekibimizi ve emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER