Gündem

Bayram Öncesi İstanbul ve Ankara'da Fiyat Denetimleri Yapıldı

İstanbul ve Ankara'da yapılan fiyat denetimleri hakkında detaylı bilgiler

Bayram Öncesi İstanbul ve Ankara'da Fiyat Denetimleri Yapıldı
05-04-2024 14:04

İstanbul'da Mısır Çarşısı'ndaki denetimlere katılan İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, kentte bugün 18 ilçede 130 personelle bayram öncesi denetim yapıldığını söyledi. Menteşe, fiyatları kontrol edeceklerini ve etiketlere bakacaklarını belirtti. Fahiş fiyat denetiminde öncelikli olarak ürünlerin mevcut satış fiyatlarını ve alış fiyatlarını tespit ettiklerini dile getirdi.

Etiket açısından da önce etiketin olup olmadığına ve etiketin özelliklerinin yönetmeliğe uygun olup olmadığına baktıklarını belirten Menteşe, vatandaşların indirimli ürünlerde fiyat bilgilerine dikkat etmelerini istedi.

Ankara'da ise Çankaya ilçesindeki marketlerde denetim yapan Ankara Ticaret Müdür Vekili Elif Tan, Ramazan Bayramı dolayısıyla talebin yoğun olduğu ürünlerin yanı sıra temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin etiketlerini inceledi. Denetimlerde, fiyat artışı ve etiket bilgileri kontrol edildi. Denetimlerde, etiketlerde aykırılık tespit edilmesi halinde idari para cezası uygulanıyor. Haksız fiyat artışı yapıldığı kanaati oluşturan ürünlere ilişkin de tutanak tutularak Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna gönderiliyor. Kurul, gerekli incelemeleri yaparak işletmelere yaptırım uyguluyor. Stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere ise ciddi cezalar verilebiliyor. Bayram öncesinde yapılan denetimlerde, tüketicilerin haklarının korunması ve fiyatların adaletli bir şekilde belirlenmesi amaçlanıyor. Her iki şehirde de denetimlerin sürdürüleceği belirtildi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER