Gündem

Bayram tatili öncesi cankurtaranlar eğitimden geçirildi

Balıkesir büyükşehir belediyesi, 9 günlük bayram tatili ve sezon öncesi sahillerde görev yapacak cankurtaranları eğitimden geçirdi. Geçtiğimiz yıl 18 olan kule sayısını bu yıl 34'e çıkaran büyükşehir; personel sayısını da 38'den 93'e çıkardı.

Bayram tatili öncesi cankurtaranlar eğitimden geçirildi
15-06-2024 09:14

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 9 günlük bayram tatili ve sezon öncesi sahillerde görev yapacak cankurtaranları eğitimden geçirdi. Geçtiğimiz yıl 18 olan kule sayısını bu yıl 34’e çıkaran Büyükşehir; personel sayısını da 38’den 93’e çıkardı.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı olarak sahillerde cankurtaran olarak görev yapacak personel Gömeç Dalış Köyü’nde bir dizi eğitimden geçti.


Bayramın yanı sıra; yaz sezonu nedeni ile turizm hareketliliğinden kaynaklı oluşabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi ve can güvenliğinin sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi; 2023 yılında 18 olan kule sayısını bu sezon 34’e, 38 olan personel sayısını ise 93’e yükseltti. Eğitimden geçen 93 personelin; 78’i cankurtaran olarak görev yapacak, 15’i ise deniz taşıtlarını kullanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER