العربية

Bebekleri öldüren çete soruşturmasından CHP'li isim çıktı

Yenidoğan bebek ölüm skandalında çete hastaneleri arasında bulunan Beylikdüzü Medilife Hastanesi'nin başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz'ın CHP Meclis üyesi olduğu ve İBB Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu'nda yer aldığı ortaya çıktı.

Bebekleri öldüren çete soruşturmasından CHP'li isim çıktı
18-10-2024 17:43

  HABER7

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan çeteyle ilgili her gün yeni bir bilgi daha ortaya çıkıyor. 

BAŞHEKİM CHP VE İBB'DE GÖREVLİ 

Dün son olarak bebeklerin ölümüne neden olan İstanbul'daki 19 özel hastanenin isminin açıklanmasının ardından listedeki hastanelerden birinin başhekiminin CHP'li bir isim olduğu ortaya çıktı. Çeteden bugüne kadar toplam 22 kişi tutuklanıp, 47 şüpheliyle ilgili iddianame hazırlanırken, polis fezlekesinde ismi geçen Medilife Beylikdüzü Hastanesi başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz'ın CHP'de görev aldığı tespit edildi.

 

Edinilen bilgiye göre, yenidoğan bebekleri yoğun bakıma sevk ederek ölümüne neden olan çetenin kullandığı hastanelerden biri olan Medilife Beylikdüzü Hastanesi başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz, CHP Beylikdüzü Meclis üyeliği görevini de yürütüyor. Öte yandan Ahmet Atilla Yılmaz'ın CHP meclis üyeliğinin yanı sıra İBB'nin Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu'nda da yer aldığı öğrenildi. 


SUÇLAMALARI REDDETTİ

Medilife Beylikdüzü Hastanesi başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz'ın ifadesinde ise suçlamaları reddettiği belirlendi. Yılmaz, olayla ilgili Medilife Hastanesi'nin ve şahsının herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını belirterek, Beylikdüzü Medilife Hastanesi'nde Başhekim ve Genel Cerrahide çalıştığını, Beylikdüzü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İBB Meclis Sağlık Komisyon Başkanı olarak görev yaptığını, aynı soruşturmada adı geçen şahıslardan Ceren Hatice Kırım'ı Beylikdüzü Medilife Hastanesi'nde hemşire olmasından, Şeyhmus Çelik isimli şahsı ise Esenyurt Devlet Hastanesi'nde birlikte çalıştığından tanıdığını söyledi.

Yılmaz, hastanede çocuk doktoru olduğunu belirterek, şahıslar ile aralarında husumet, ticari ya da alacak verecek ilişkisi olmadığını, diğer şahısları tanımadığını belirtti.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER