Ekonomi

Belediyeler havalimanlarına sadece toplu taşıma hizmeti verebilecek

Resmi Gazete'de bugün ‘Havalimanları/Havaalanları Yer Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ yayımlandı. Yönetmelikle mevzuata göre yetkilendirilen ve şehir merkezinden havalimanına kadar toplu taşıma hizmeti veren kuruluşlara yönelik dü

Belediyeler havalimanlarına sadece toplu taşıma hizmeti verebilecek
23-08-2022 18:59

Mevzuata göre, havalimanının/havaalanının çevresindeki iller ve ilçeler, şehir merkezleri, şehir terminali ve/veya terminalleri ile havalimanının/havaalanının kara tarafı arasındaki gidiş ve geliş taşıma işletmeciliği, bu konuda talepte bulunan gerçek ve/veya tüzel kişiler tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan onay alınması kaydıyla yapılabiliyor.

TOPLU TAŞIMA HİZMETİ VERECEK KURULUŞLAR YÖNETMELİK DIŞINDA

Yönetmeliğe yeni eklenen hüküm kapsamında, ilgili mevzuata göre yetkilendirilen ve havalimanının/havaalanının bulunduğu şehir merkezinden havalimanı/havaalanı kara tarafı sınırlarına kadar toplu taşıma hizmeti verecek kuruluşlar, bu yönetmelik gerekliliklerinin dışında tutulacak.

BAKANLIK ONAYI GEREKECEK

Bu yönetmelik kapsamında; belediye ve alt iştiraki olan, yetkili taşıma hizmeti veren firmalar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı onayı olmadan bagajlı yolcu taşıma hizmeti veremeyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER