Siyaset

Biden: "Hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek sağlayacak siyasi bir çözüm için fırsat var”

Abd başkanı joe biden, hamas lideri yahya sinwar’ın hayatını kaybettiği açıklamalarının ardından, "hem israilliler hem de filistinliler için daha iyi bir gelecek sağlayacak siyasi bir çözüm için fırsat var" dedi.

Biden: "Hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek sağlayacak siyasi bir çözüm için fırsat var”
17-10-2024 23:05

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas lideri Yahya Sinwar’ın hayatını kaybettiği açıklamalarının ardından, "Hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek sağlayacak siyasi bir çözüm için fırsat var" dedi.


İsrailli yetkililerin Hamas lideri Yahya Sinwar’ın hayatını kaybettiği açıklamasının ardından ABD Başkanı Joe Biden, açıklama yaptı. Biden, “Bu İsrail için, ABD için ve dünya için iyi bir gün. Başbakan Netanyahu ve diğer İsrailli liderlerle kendilerini tebrik etmek, rehineleri ailelerine kavuşturmanın yollarını görüşmek ve masum insanlar üzerinde büyük bir yıkıma neden olan bu savaşı sonsuza kadar sona erdirmek üzere yakında görüşeceğim” dedi.


Gazze için atılacak bir sonraki adımlar için fırsat yakalandıklarını umduğunu ifade eden Biden, "Artık Gazze’de Hamas’ın iktidarda olmadığı bir ’ertesi gün’ ve hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek sağlayacak siyasi bir çözüm için fırsat var. Ancak önümüzde yapılacak çok iş var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER